Faceți căutări pe acest blog

CURTEA EUROPEANĂ A DREPTURILOR OMULUI (CEDO) : informatii utile

Ultima actualizare: iunie 2017

CE ESTE CURTEA EUROPEANĂ A DREPTURILOR OMULUI ?

Curtea europeană a Drepturilor Omului este o jurisdicţie internaţională cu sediul la Strasbourg. 
 
(European Court of Human Rights
Council of Europe 
F-67075 Strasbourg CEDEX, France
Tel: +33 (0)3 88 41 20 18;Fax: +33 (0)3 88 41 27)


Ea este alcătuită dintr-un număr de judecători egal cu cel al statelor membre ale Consiliului Europei care au ratificat Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale. În prezent ei sunt patruzeci şi şapte la număr. Judecătorii îşi exercită mandatul la Curte cu titlu individual şi nu-şi reprezintă Statul. La examinarea cererilor, Curtea est asistată de o grefă alcătuită în esenţă din jurişti provenind din toate satele membre (numiţi şi « referenţi »). Aceştia, fiind totalmente independenţi de ţările lor de origine, nu reprezintă nici reclamanţii, nici statele.

Informaţii suplimentare:

 • O Curte pentru 800 milioane de europeni *

CE ESTE CONVENŢIA EUROPEANĂ A DREPTURILOR OMULUI ?

Convenţia europeană a Drepturilor Omului este un tratat internaţional, deschis spre semnare de însăşi statele membre ale Consiliului Europei. Convenţia, care instituie Curtea şi organizează  funcţionarea sa, conţine o listă de drepturi şi garanţii pe care statele s-au angajat să le respecte.

Informaţii suplimentare:

 • Convenţia europeană a Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale
  Disponibil la: http://www.echr.coe.int/Documents/Convention_RON.pdfCARE ESTE MISIUNEA CURŢII EUROPENE A DREPTURILOR OMULUI ?

Curtea aplică Convenţia europeană a Drepturilor Omului. Misiunea sa constă în verificarea respectării de către state a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie. În acest scop, ea examinează plângerile (numite « cereri »), introduse de către persoane individuale sau, mai rar, de către state. Dacă Curtea constată, că un stat membru a încălcat unul sau mai multe dintre aceste drepturi şi garanţii, ea va adopta o hotărâre. Această hotărâre este obligatorie şi trebuie să fie executată de ţara vizată.

Informaţii suplimentare:
 • Cererea dumneavoastră la CEDO: modul de prezentare şi etapele examinării (2014)Disponibil la : http://www.echr.coe.int/Documents/Your_Application_RON.pdf
 • Curtea pe scurt: pliant (rom)Disponibil la: http://www.echr.coe.int/Documents/Court_in_brief_RON.pdf
 • CEDO în 50 de întrebări (rom)
  Disponibil la: http://www.echr.coe.int/Documents/50Questions_RON.pdf
 • Curtea Europeană a Drepturilor Omului: Întrebări şi răspunsuri (pentru reclamanţi) 
 • Curtea europeană a Drepturilor Omului: Întrebări şi Răspunsuri
  Disponibil la:  http://www.echr.coe.int/Documents/Questions_Answers_RON.pdf
 • Etapele procedurii de examinare a unei cereri
  Disponibil: http://www.echr.coe.int/Documents/Your_Application_RON.pdf


 

CÂND POT SESIZA CURTEA EUROPEANĂ A DREPTURILOR OMULUI ?

Veţi putea introduce o cerere în faţa Curţii, dacă consideraţi că aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către unul dintre statele care au semnat şi ratificat Convenţia.

 • Documentaţie în atenţia persoanelor ce doresc să se adreseze Curţii Europene a Drepturilor OmuluiDisponibil la: http://www.echr.coe.int/Pages/home.aspx?p=applicants/ron&c=fre
 • Formular de cerereDisponibil la: http://www.echr.coe.int/Pages/home.aspx?p=applicants/forms/ron&c=fre
 • Îndeplineşte cererea dumneavoastră condiţiile de admisibilitate?: ChestionarDisponibil la: http://www.echr.coe.int/Documents/Applicants_Checklist_RON.pdf

Vezi de asemenea :

 • Admisibilitatea unei cereri (2015)
  Disponibil la : http://www.echr.coe.int/Documents/COURtalks_Inad_Talk_RON.PDF 
 • Ghid practic cu privire la condițiile de admisibilitate (2014)
  Disponibil la: http://www.echr.coe.int/Documents/Admissibility_guide_RON.pdf
 • Cum se completează formularul de cerere (2016)
  Disponibil la: http://www.echr.coe.int/Documents/Application_Notes_RON.pdf

Ghid practic cu privire la admisibilitate (2012) 
Ghid Practic cu privire la Criterii de Admisibilitate (2010)
Introducerea corectă a unei cereri la CEDO (2014)
*    *    *
 
Începând cu luna iunie 2017 Curtea a modificat modul în care sunt adoptate deciziile judecătorului unic. În loc de o scrisoare-decizie reclamanţii vor primi o decizie a Curţii în formatul de judecător unic în una dintre limbile oficiale şi semnată de judecătorul unic, însoțită de o scrisoare relevantă în limba naţională. Decizia va include, în cele mai multe cazuri, referinţă la motivele specifice de inadmisibilitate. Totuşi, Curtea va emite în continuare în unele cazuri scrisori generale de respingere, spre exemplu, în cazul cererilor ce conţin numeroase plângeri nefondate, eronate sau vagi.

*     *     *

Curtea europeană a Drepturilor Omului a realizat un film video cu privire la criteriile de admisibilitate. Varianta iniţială fiind în franceză şi engleză, acum acesta este disponibil în 12 versiuni lingvistice, inclusiv în limba română. Filmul video, care durează aproximativ 3 minute, se adresează publicului larg  şi prezintă principalele condiţii necesare pentru a putea aplica la Curte. Nerespectarea acestora este motivul pentru care marea majoritate a plângerilor sunt respinse
Pentru toţi doritorii de a se adresa la CEDO, sunt disponibilă pagini web în toate limbile oficiale ale Statelor membre, cu informaţii utile. Este disponibilă şi pagina în limba română.

Aceste pagini sunt disponibile în întregime în limbile Statelor Părţi şi conţin toate documentele necesare pentru înaintarea unei plângeri la Curte, împreună cu publicaţiile traduse, schema examinării cererilor, spoturi video şi linkuri utile care explică funcţionarea Curţii în 35 de limbi, inclusiv în limba română.

Recent au fost elaborate noi instrucţiuni video cu privire la introducerea unei cereri.
Acest videoclip este un tutorial care explică cum trebuie completat un formular de cerere pentru a fi examinat de către Curte.


Link-uri utile:

Oficiul Consiliului Europei în Moldova
Centrul pentru Drepturile Omului din Moldova

Juriştii pentru Drepturile Omului

Despre Curtea europeană a Drepturilor Omului

Asistenţă juridică şi reprezentare la CEDO
http://www.dejure.md/index.php?go=about


Европейский Суд по правам человека .Общая информация
 •  http://coe.ru/main/structure/europeancourt/HUDOC/  
 •  http://www.echr.ru/court/index.htm
 •  http://www.espch.ru/content/blogcategory/17/33/
Регламент Европейского Суда по Правам Человека (состояние на 13 марта 2013)
http://roseurosud.org/89-reglament-espch.html


 Citeşte mai mult:

*    Publicaţia  poate fi consultată la CPESC


CPESC - Centrul Pro-European de servicii si comunicare

            Program de lucru: luni – vineri: 09.00 – 18.00 (pauza: 13.00-14.00).
            Pentru relatii:   tel:.24-10-96;  email:  cpesc@bnrm.md; cpescmd@gmail.com

24 de comentarii:

 1. BARBU VERGIL, DIN SLA-TINA, JUDEŢUL OLT, PENSIONA LIMITĂ DE VIRSA, DIN ANU 2017,CASA DE PENSIE SLATINA. 23/01/1956,VIRSA 61,,VIRSA STADAR, 65,ANU. ,,AC-TELE DOVEDIT ÎNREGISTRAT. NUMĂRU 4572,DIN 01/02.2017.PENSIE DE ASIGURAU SOCIALĂ. 800LEU DATA LA PEBSIE DE. INVALID 11/12 /2007.REDUCEREA,STRADA DE PENSIE 4ANI, CONDIŢI SPECIALE DE MUNCĂ ŞI ALTE DREPTURI. 4,ANI, CONDITI NORMALE DE MUNCĂ 35,ANI, COTIZARE REALIZAT, 37,3LUNI 5,ZILE NUMĂRU TOTALĂ DE REALIZARE 30..49595INDICE DE CORECŢI 0,PUCTE MEDI ANOLE, 0.87131,PUCTU DE PENSIE, 917,50,ÎN GRUP 1,(LG,8ANI, 3/1977.GRUP2,LG,, 3/1977,23ANI, DREPTURI SUPMITARE. DL, NUMĂRU 118/1990,,0,SPORURILE DE VECHIME NUMĂRU 122/1965S, STAGU REALIZAT ÎN ALTE STIUTI STAGIU CONDIŢIILE DE. MUNCĂ ARTICOL 99/DIN LEGEA 263/2010.,ACESTA ESTE DECIZIEI PRIVIND DREPTURILE LĂ PENSIE. ROG CURTEA SUPREMĂ DREPTURI OM. RECALCULARE PENSIE LIMITA DE VIRSA. CASĂ DE PENSIE SLA-TINA RESPINS CRERE DE RECALCULARE PENSIE LIMITA DE VIRSA.

  RăspundețiȘtergere
 2. BARBU VERGIL, DIN SLA-TINA, JUDEŢUL OLT, PENSIONA LIMITĂ DE VIRSA, DIN ANU 2017,CASA DE PENSIE SLATINA. 23/01/1956,VIRSA 61,,VIRSA STADAR, 65,ANU. ,,AC-TELE DOVEDIT ÎNREGISTRAT. NUMĂRU 4572,DIN 01/02.2017.PENSIE DE ASIGURAU SOCIALĂ. 800LEU DATA LA PEBSIE DE. INVALID 11/12 /2007.REDUCEREA,STRADA DE PENSIE 4ANI, CONDIŢI SPECIALE DE MUNCĂ ŞI ALTE DREPTURI. 4,ANI, CONDITI NORMALE DE MUNCĂ 35,ANI, COTIZARE REALIZAT, 37,3LUNI 5,ZILE NUMĂRU TOTALĂ DE REALIZARE 30..49595INDICE DE CORECŢI 0,PUCTE MEDI ANOLE, 0.87131,PUCTU DE PENSIE, 917,50,ÎN GRUP 1,(LG,8ANI, 3/1977.GRUP2,LG,, 3/1977,23ANI, DREPTURI SUPMITARE. DL, NUMĂRU 118/1990,,0,SPORURILE DE VECHIME NUMĂRU 122/1965S, STAGU REALIZAT ÎN ALTE STIUTI STAGIU CONDIŢIILE DE. MUNCĂ ARTICOL 99/DIN LEGEA 263/2010.,ACESTA ESTE DECIZIEI PRIVIND DREPTURILE LĂ PENSIE. ROG CURTEA SUPREMĂ DREPTURI OM. RECALCULARE PENSIE LIMITA DE VIRSA. CASĂ DE PENSIE SLA-TINA RESPINS CRERE DE RECALCULARE PENSIE LIMITA DE VIRSA.

  RăspundețiȘtergere
 3. Varog vreau un raspuns urgent snt dela cluj hn legatura cu locuinta amavut lacuinta dela primarie avenit patronu si madat afara dupa 30 deani si miadat ogarsonera provizoriu nu misadat ocasa stabila amavut camera si bucatarie si miadat garsonera de 9 metri domnul primar emil boc bunurile mele au ramas pe drumuri care eu am scos bani dela banca am unblat doi ani la tribunalu din cluj la care tot primaru acstigat varog urgent sa ma ajutai ca la cluj nu majuta nimenea daca fac bani vin eu la dumneavoastra snt operat la inima si acuma trebuie operatie pe creier seu aicea nu snt stabil am numai unpat si omasa si nupot nici sa spal aine nu merge nici masina de spălat este mica camera va multumesc astept raspuns urgent varog

  RăspundețiȘtergere
 4. Numele meu este Barbu Mihai Daniel și am fost in anul 2012/2014in pușcărie și vreu să știu dacă pot să fiu depagubit că am avut condiții reale și am documentele necesare pentru a dovedi că am avut Râie

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Maxim în termen de 6 luni de la liberare ,în astea șase luni trebuie sa ai plângerea pe rol

   Ștergere
 5. Bună ziua numele meu este Dragoș vartolomeu și vreau sa a-mi luați în considerare problema asta am un frate pe nume ciucure Sergiu de sase luni la pușcărie nevinovat cu nimic avem toate dovezile avem avocat pe nume Marius costache politistu care la luat pe fratele meu este pe mana cu judecatoru de care judeca cazul de ce nu vrea sa vadă camera când sa facut jafu în instanta nu ne aprobă sa aratam nimic nu se poate așa ceva va rog din suflet sa luați în considerare problema asta este în Craiova

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fratelo camera de luat vederi nu este probă în instanță!și aici degeaba te plângi,plangete unde trebuie nu pe internet că nu câștigi nimic

   Ștergere
 6. Va zic cu mâna pe inima ca mama mea vrea să se arunce după bloc ca știe ca fratele meu nu este vinovat cu nimic a tot cerut avocatul nostru sa se admite cererea sa se facă esxpertiza la cameră nu ne aprobă nimic nu se poate așa ceva nu vrem sa rămânem fără mama noastră am noua frati 9 și nici un dintre noi nu am furat noi am fost crescuti din seminte și tatăl meu vinde porumbei va rog să-mi luați în considerare problema dacă camera sau expertiza arată că fratele meu este vinovat a-și face pedeapsa maxim da el zice cu gură de foc ca nu este vinovat și nu vrea sa mai facă pușcărie nevinovat este acolo de 6 luni el nici o data nu a avut treaba cu poliția vă mulțumesc și care poate și are mila de un baita de doar 20 de ani care face pușcărie nevinovat cu nimic puteți sa luați legătura cu mine vă mulțumesc din suflet

  RăspundețiȘtergere
 7. Aștept un răspuns va mulțumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt nativa a Brasovului si caut un avocat care sa sesizeze UE despre mentinerea comunistilor si tortionarilor in cadrul official public. Ex. PROFESIONAL : am absolvit in 1978 Fac. Istorie-Engleza (muzeografie, arhive) la Sibiu si nu mi s-a dat catedra de istorie (desi am terminat cu 10 Licenta) pe motivul ca nu eram membra PCR. In 1980 s-a organizat concurs pt. post de muzeograf si nu mi s-a primit dosarul pe acelasi motiv. Am functionat doar ca prof. de engleza 15 ani. Dupa 1990, tortionarul politic al studentiei mele, coleg la istorie (originar din Dumbraveni/Sibiu) "luand" catedra in Brasov, a ajuns tot pe motive politice la Primaria Brasovului si mi-a distrus toate documentele de nationalizare a scolii de dactilografie a mamei mele, care se aflau la Arhivele institutiti (fost Sfatul Popular). In acest moment, acest personaj (64 ani) sinistru este consilier local la Brasov, fiind permanent pe liste politice. Sufera de tinar de sindromul "dictatorilor" (APD - Antisocial personality disorder) si a facut si face tot posibilul sa ma hartuiasca si sa ma terorizeze sub multiple forme fara ca eu (celibatara) sa pot avea in orasul meu natal, un aparator.

   Ștergere
 8. Bună ziua eu sunt Cătană Gheorghe Aurel în 2o15 dimineața mergeam de la muncă la țară la maică-mea și un tir cu nr. de Polonia a intrat pe contrasens direct în mine.Eu am intrat în comă și am fost dus la Smurd, la spital la accident find nevoie și de descărcare, efectiv Mia distrus viața sunt în pensie de boală, aveam un loc de muncă extraordinar de bun la Azomureș, Poliția pur și simplu la lăsat să meargă (bine mersi) să meargă în țara lui, avocatul meu spunând , la inceput că nu răspunde la nimic , și de atunci până acum nu sa rezolvat nimic 😡 dar mă întreb .... dacă muream se luau ceva măsuri contra polonezului!!?? Vă să mă ajutați,am cheltuit mulți bani pe spitalele de recuperare.va mulțumesc

  RăspundețiȘtergere
 9. Dupa decizia judecator UNIC pauliine koskelo care mi a schimbat nr cerere si data abuziv desi a trecut de filtru avand eticheta cu cod de bara pe care o voi anexa voi face o plangere penala la procuror sef CEDO magistrati si la toate forurile

  RăspundețiȘtergere
 10. Sint.popa ioan din remeti jud bihor loc remeti str principala nr 307 verau sa fac acest poveste.abUz din partea politiei bulz bihor so ai presedintele.tari ma condemnat la morte.cu ludovic orban mi sa taiat pensia de handicap mi sa pus la vedere sa nu ies din casa fare pensie fara mincare Mia pus la vedete sa nu ma.duca..afara.din casa cer daune morale sidespagubire De suma de 50000000 euro de la stat

  RăspundețiȘtergere
 11. Buna ziua ma numesc Bereczki Marius Valentin sunt din județul Stau Mare .si am o problemă cu justiția din românia ma puteti contacta la nr de telefon 0040770821358 astept un ajutor din partea dumneavoastră vă mulțumesc.

  RăspundețiȘtergere
 12. Ma numesc ciprian si locuiesc in germania din iulie 2018,in luna am lucrat un an si sase luni cu contract si dupa aceea in luna aprilien 2020 mau dat afara,trebuia sa primesc ajutor de somaj dar arbeitsam mau tot plimbat ca e corona virus ca mai trebuie acte si mau plimbat pana in datab de 7 octombrie in data de 7 octombrie miau trimis o hartie cu calcul de ajutor de somaj, si miau dat 1097 de euro. Ma puteti ajuta trimiteti un email la adresa stroe_342@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 13. Buna ziua , ma numesc delcea Adrián, 19.07.1979. sunt cetatean Román, rezident in spania din 2009. Am probleme cu ceteteni de etnie roma spaniola care vor , prin intimidari si acte violente, fata de mine si familia mea"Soria si 2 copii minori"
  Sunt familii de romii spaniolii care vor sa ocupe case ilegal prin intimidari si acte violente,dar politia,guardia civil si primariile se fac ca nu vad."" Sunt totusi cetateni sapanioli"" cu orice sfat ma puteti ajuta, va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 14. Bună ziua mă numesc Caldarar Tiberiu în 2015 am avut un accident de muncă în Grecia ,de atunci sunt la pat,am apelat la ajutorul unui avocat pe nume Dan Codrean Cristian din Cluj,care mi-a promis că intervine cu cei de la ministrul externe, între timp a luat din dosarul meu Certificatul de Handicap în original eliberat de statul Elen , și beneficiază de indemnizația mea și de durerea mea,de ce permiteți abuzuri în serviciu și rasism ??? Luați vă rog legătură cu cei de la DGASPC Cluj să vedeți cine primește bani pentru accidentul din Grecia ,ei primesc pină la 1200 roni,iar eu primesc suma de 60 roni pentru urechea dreaptă care ma clasat medical spitalul militar din Craiova în 1992 ???

  RăspundețiȘtergere
 15. Bună ziua! Ma adresez la dumneavoastră în legătură cu situație în care ne aflam în momentul de fata, cu virusul covid 19.. Din păcate virusul a luat multe vieți, a distrus familii, a lăsat copii fără părinți.. Se pare ca virusul este existent și în penitenciare.. În penitenciarul Timișoara Popa Sapca nr. 7 cazurile de îmbolnăviri cresc de la o zi la alta, zilnic sunt dusi deținuții cu izoleta la spitalul jilava București.. Li s-au tăiat pana și ultimele drepturi la care mai aveau voie, și anume: dreptul la a fi scosi afara la plimbator sa ia aer, dreptul la vizita intima, dreptul la permisie, dreptul la condiții, numai au nici aceste drepturi de care în mod normal ar fi trebuit sa beneficieze..Li se taie și dreptul la un pachet pe luna ceea ce însemna că familiile detinutiilor trebuie sa depună bani în contul lor pentru ca deținuții sa aibe bani de mâncare și de minute pe telefon pentru a putea lua legatura cu familile lor, iar cum noi și restul famiilor trăim dintru șomaj de pe-o zi pe alta, nu ne putem permite sa ii susținem financiar.. Bărbatul meu mai o luna și are anul de când este închis si de atunci nu l-am putut atinge. Vizitele sunt: la sediu care este prin geam de o ora jumătate sau online de doar 30 de minute. Nu au dreptul nici la vizita la masa. Luna viitoare este anul de când aștept vizita la masa. La sfârșitul lunii februarie s-a tăiat dreptul la orice vizita și dreptul de a le duce mâncare de acasa.. În penitenciar porțiile de mâncare au fost micșorate, la fel sunt și în momentul de fata.. Totul din cauza acestei situații. 4 luni a durat aceasta restricție. Oare chiar nimeni nu face nimic? Nu le pasa la nimeni? Sa se dea recursul compensatoriu, sa le dea drumul acasă la fel cum le-a drumul și deținuțiilor dintr-un penitenciar din Italia! Sa se gândească și cineva la ei pentru ca sunt și ei oameni la fel ca noi toți. Au și ei drepturi! Acest aspect cu recursul compensatoriu trebuie sa se ia în considerare! Trebuie făcut ceva ca sa fie și ei acasă împreună cu familiile lor, sa facă asa zisele sărbători în familie, împreună.. Recursul compensatoriu ar fi o soluție temeinica și legala în a respecta legea. Legala deoarece condițiile în momentul de fata sunt tot mai precare. Nu li se pot respecta nici puținul pe care îl mai aveau înainte de a începe pandemia. Cunoaștem cu toții aspectele României la Curtea Europeană legata de condițiile din penitenciar. În speranța că pe cai temeinice și legale veți lua în considerare și soluționa cererea pe care am trimis-o. Va mulțumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 16. Doresc sa trimit un memoriu la dv referitor la sotul meu care a fost lovit de o masina pe trcere de pieton deoarece nu sunt multumita de soluționarea cazului.

  RăspundețiȘtergere
 17. În urma accidentului sotul meu este o persoana cu handicap grav nedeplasabil.

  RăspundețiȘtergere
 18. Voi începe cu istoria locului vânat de Tribunalul Cluj.
  La Cluj Napoca pe Dealul Cetatuie, terenurile au aparținut Armatei Austro-Ungare. Acestea aparțin armatei române chiar și astăzi, chiar dacă comuniștii au naționalizat casa și au închiriat terenul, terenul aparține în continuare armatei române. Odată cu căderea comunismului și venirea falsei democrații, în temeiul legii 112 din 1991, casele au fost vândute. Așa a făcut mama, a cumpărat casa și gardul, acesta este gardul. Și gardul pentru că urma să ne cumpărăm curtea, dar surprinzător, terenul Armatei Române a fost revendicat de o moștenitoare. Repet Moștenitoarea de Pământ a Armatei Române ... Moștenitoarea, după un an, își vinde pământul unei alte persoane. Aflăm despre acest lucru și suntem îndemnați de acesta în 2009, deși întoarcerea pământului armatei române a fost făcută în 2007.
  Din 2009 suntem în instanță cu cumpărătorul, care nu poate intra pe teren deoarece avem casa și gardul / gardul cumpărat și întabulat în Cartea funciară. După 6 ani în instanță, depunem un dosar la DNA Cluj, despre care nici astăzi nu se știe nimic despre el.
  Continuăm până acum cu Tribunalul Cluj, unde sunt fabricate dosare pentru toate motivele acestui teren, așa că în 12 ani de instanță am reușit să executăm 22 de cauze pentru același litigiu. În mod surprinzător, în 2017 trimitem primul dosar la CEDO, din care nu știm nimic concret, în 2019 mama depune personal dosare la CEDO, dosar care este respins pe motiv că nu îndeplinește anumite criterii, precum ca număr de pagini. În 2020, mama trimite din nou un dosar CEDO, care de data aceasta este bun, adecvat, dar a răspuns pentru că legea 87 din 25 mai 2020 ne dă dreptul la proprietate.
  Acest drept de proprietate nu este recunoscut de Tribunalul Cluj, deci: un dosar ajunge la București la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cei de la Tribunalul Cluj ar trebui suspendați până la răspunsul de la Înalta Curte. Însă, la 12 ianuarie 2021, aceștia sunt prezenți la o înfățișare într-un alt dosar, tot pe acest teren, în care se câștigă cazul cumpărătorului, fără drept de apel. Vă întreb cu tot respectul, Tribunalul Cluj nu este vinovat de încălcarea intenționată a legilor? Având în vedere că de 12 ani mama a trebuit să suporte cheltuieli de judecată enorme, execuții forțate care nu pot fi puse în aplicare datorită bunurilor pe care le-am întabulat în Cartea funciară, dar cu cheltuieli uriașe. În plus, înainte de Crăciun, mama primește un instinct în care este informată că va plăti cumpărătorului daune de 20 de mii de euro, valoarea terenului. Cu o lună înainte, a fost chemată să semneze un act prin care i s-a dat pământ, iar dacă a refuzat pentru că voia să meargă legal, pentru a nu putea fi atacată mai târziu, a primit penultima lovitură.
  În cei 12 ani de hărțuire, am adresat Președinției, ADN care a venit doar și a găsit situația, au remarcat ei, și am rămas în aceeași hărțuire .... Mama mea trebuie să plătească întotdeauna taxa de timbru din 900 și 2000 , în schimb, partea adversă plătește 20 de lei fiecare. De ce un dosar depus la CEDO în condiții legale costă 2.500 de lei? Ultima taxă judiciară este de 5.000 de lei. Dar impozitele astea? În timpul pandemiei, mama plătește dintr-o pensie de 1200 lei o execuție de 2300 lei plus diferența este retrasă lunar de la 400 lei din cont. Cine poate trăi decent cu un venit lunar de 800 de lei în această perioadă de pandemie. Executorul la ultima execuție a venit acasă să-i spună mamei sale să plătească, în caz contrar proprietatea lui va fi confiscată. În același timp, veniturile sunt confiscate.
  Vă rog să-mi spuneți, de ce legea nu se aplică corect tuturor? De ce bogații au puterea de a umili un om care a lucrat în țări străine, astfel încât să le poată plăti toate greșelile făcute de un tribunal imparțial .....
  Aștept un răspuns clar și concret din partea autorităților.
  Cu respect, fiul doamnei hărțuit de sistem ...


  Triff Petru Lazar
  0745293975
  Str Serpuitoare nr 25-27 ap 2
  Cluj Napoca 400168 Cluj

  RăspundețiȘtergere
 19. Datorită pandemiei Covid am pierdut locul de munca in octombrie 2019.Locuiesc în Spania și am avut aproape 5 ani contract de muncă în Elveția.Ambele state refuză să imi dea drepturile de șomaj.Elvetia pe motiv că nu sunt rezident acolo si Spania pe mot8v ca nu am lucrat pe teritoriul ei.Cum pot depune plângere la Cedo pentru faptul că mi se refuză dreptul de a-mi asigura existența de către 2 state având în vedere că am avut contract de muncă legal?

  RăspundețiȘtergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere

Cautare in

Traduceti