Faceți căutări pe acest blog

Zilele Europene desfăşurate la CPESC




Centrul Pro-european de Servicii şi Comunicare, în cooperare cu Centrul de Resurse „Dialog-Pro”, a lansat o serie de activităţi dedicate Zilelor Europei în Moldova.

18.05.2012

Masa RotundĂ: „DIMENSIUNEA EUROPEANĂ A MOLDOVEI: OPŢIUNI ŞI PERSPECTIVE DE INTEGRARE”



În cadrul Zilelor Europene in Moldova , vineri, 18 mai 2012, ora 11.00, la Centrul Pro-european de servicii şi comunicare al Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, a avut loc Masa Rotundă cu genericul  „Dimensiunea europeană a Moldovei: opţiuni şi perspective de integrare”. Evenimentul a fost organizat în cooperare cu Centrul de Resurse „Dialog-Pro” şi Mişcarea Europeană din Moldova.

În cadrul panelului de discuţii au fost abordate subiecte ce ţin de europenizarea Moldovei, atractivitatea educaţională a Republicii Moldova, opţiunea europeană şi/sau euroasiatică de integrare a Moldovei, şi altele. Printre invitaţi au fost cadre didactice, studenţi de la USM (Facultatea Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Facultatea Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice), IRIM, ULIM, "Perspectiva".

Agenda si comunicat de presa pot fi descarcate aici


17.05.2012

Donaţie de carte pentru liceele din republică


30 de licee din republică au primit seturi de literatură cu tematică europeană oferite de Centrul Pro-european de servicii şi comunicare (BNRM). Evenimentul a avut loc la 17 mai 2012, cu ocazia Zileleor Europene în Moldova,  în cadrul festivitatăţii de premiere a laureaţilor Concursului republican "Europa la noi acasă" 2012, organizat de Mişcarea Europeană din Moldova.


Astfel, bibliotecile instituţiilor de învăţământ, participante la concurs, şi-au îmbogăţit colecţiile cu peste 20 de titluri de cărţi, broşuri, materiale didactice şi manuale de punere în aplicare a articolelor prevăzute în Convenţia europeană a Drepturilor Omului.

Evident, de un interes sporit s-au bucurat materialele didactice alcătuite din fişe de informare pentru învăţători şi elevi, dedicate studierii în şcoli a subiectelor ce ţin de cunoaşterea Europei şi a drepturilor omului.

Mai mult despre concurs

14.05.2012 

„Cunoaşte Europa”: Seminar informativ 

La 14 mai, în sala de lectură a Centrului Pro-european, Biblioteca Naţională, a avut loc un seminar informativ cu genericul "Cunoaşte Europa", la care au participat peste 40 de studenţi din anul I şi II de la Colegiul  Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău.

Detalii


 Vezi de asemenea:

Ziua Europei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti