Faceți căutări pe acest blog

Expoziția „Parcursul european al Republicii Moldova în contextul marcării celor 30 de ani de independență ai Republicii Moldova la BNRM


 În contextul marcării celor 30 de ani de independență ai Republicii Moldova la BNRM, CPESC Vă invită la expoziția „Parcursul european al Republicii Moldova”, în care sunt prezentate cărți și publicații privind dezvoltarea relațiilor și parteneriatul Republicii Moldova cu Consiliul Europei și Uniunea Europeană .

Compartimentul „Republica Moldova - 26 de ani în calitate de stat membru al Consiliului Europei” 



prezintă publicațiile privind beneficiile și rezultatele aderării RM la Consiliul Europei, unele Rapoarte recente ale CoE privind Republica Moldova, Planul de Acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021–2024, etc

Planul de Acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021–2024 a fost aprobat de Comitetul de Miniștri la 25 noiembrie 2020. Planul de Acțiune se bazează pe recomandările, rezoluțiile și constatările recente ale organismelor de monitorizare și de expertiză ale Consiliului Europei. De asemenea, reprezintă o continuare a rezultatelor obținute în cadrul Planului de Acțiune pentru 2017–2020. Planul de Acțiune actual reflectă reformele prioritare din Republica Moldova, așa cum sunt definite de către autorități. Prin Planul de Acțiune, Consiliul Europei asistă țară în implementarea reformelor legislative și instituționale în domeniile drepturilor omului, statului de drept și democrației.
link

Compartimentul „Republica Moldova și Uniunea Europeană: Asocierea politică şi integrarea economică” 




conține publicații despre realizările şi provocările parteneriatului UE – RM, evoluția procesului de integrare europeană și implementare a Acordului de Asociere UE-RM (principalul cadru legal, instituţional și de politici care influenţează agenda de dezvoltare a Republicii Moldova pe termen mediu și lung din punct de vedere politic, economic și social.) 

Expoziția poate fi vizitată în perioada 24 august – 24 septembrie 2021 în spațiul expozițional al CPESC, etajul 3 (cu respectarea măsurilor şi normelor de protecţie contra COVID-19).

Pentru a facilita consultarea publicațiilor recente disponibile online și expuse la expoziție, sunt plasate QR - Coduri, scanarea cărora permite accesarea documentului direct de la poliță de pe dispozitivul electronic (tabletă, telefon mobil).

Pentru mai multe informații persoanele interesate sunt așteptate la CPESC et.3, sala 23, unde pot obține resurse și alte materiale care nu sunt prezente la expoziție.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti