Faceți căutări pe acest blog

NOCTURNA BIBLIOTECILOR 2022 ”Share Location@BIBLIOTECA NAȚIONALĂ”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova își deschide ușile pentru vizitatorii de toate vârstele, oferindu-le un program complex in cadrul ediției Nocturnei Bibliotecilor 2022, cu genericul ”Share Location@BIBLIOTECĂ”.

Nocturna Bibliotecilor este organizată în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, susținută de Ministerul Culturii din Republica Moldova și este o sărbătoare a cărții și a bibliotecii.

Pentru cei care doresc să petreacă timpul într-o atmosferă agreabilă, Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă propune: ateliere de creație și scriere, jocuri interactive și intelectuale, vizite în spațiile bibliotecii și în locurile cu acces închis pentru utilizatori, prezentări interactive, expoziții inedite de documente, tablouri ale artiștilor plastici din țară.

Vizitatorii sunt așteptați la data de 30 septembrie 2022, cu începere de la ora 15:00.

 PROGRAMUL COMPLET #NOCTURNABIBLIOTECILOR2022 la #BNRM  https://tinyurl.com/2b4xpkju

În cadrul  inițiativei „Nocturna bibliotecilor 2022   CPESC,  invită publicul larg la    

 Jocuri interactive cu tematică europeană "Cunoaște mai bine Europa" (orele 16.00-20.00) #InformatiiEuropene_pentrutoti

 

 CPESC BNRM a lansat invitația către publicul larg privind participarea la diverse jocuri interactive, care au ca scop învățarea și descoperirea mai bună a Europei, cunoașterea identității interculturale, promovarea valorilor europene, precum și dezvoltarea spiritului de observație și munca în echipă.

Pe lângă mai multe jocuri educaționale ale #UE și #CoE, așa precum: "Să descoperim Europa" și “Europa Contează – o chestiune de valori”, etc., CPESC propune și un joc informaţional nou oferit de IOM Moldova,  «Liza și prietenii ei călătoresc în lume», scopul căruia fiind informarea copiilor de vârstă şcolară mică şi mijlocie privind problema de toleranţă "traficul de persoane şi regulile călătoriilor sigure", precum şi dezvoltarea competenţelor lor de comportament sigur în situaţii care pot duce la traficul de fiinţe umane.

https://tinyurl.com/2p8sdvcy

30 septembrie 2022

În cadrul #NocturnaBibliotecilor2022, în sala de lectură a Centrului Pro-European al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, vizitatorii BNRM au participat la diverse jocuri interactive cu genericul «Cunoașteți mai bine Europa».

Oaspeții bibliotecii, printre care elevi, liceeni și studenți, au avut ocazia să-și testeze cunoștințele despre Europa, valorile ei, structura politică, geografia și cultura într-un mod ludic.
În premieră a fost testat jocul de masă informativ și educațional „Liza și prietenii ei călătoresc prin lume”, conceput pentru a familiariza copiii de școală primară cu problema traficului de persoane și regulile de bază de siguranță în această materie.
În timpul jocului, participanții, trecând de la o sarcină la alta, au călătorit în jurul lumii, ajungând în diverse situații dificile și găsind varianta corectă de soluționare a lor. De exemplu, în sarcina în care s-a propus să dea pașaportul ghidului, copiii trebuiau să aleagă dacă vor da documentul sau nu și să-și explice decizia. Într-un final, copiii împreună cu moderatorul, au discutat despre joc, au analizat deciziile luate. Astfel ei au învățat regulile de bază ale siguranței călătoriei (nu dau actele nimănui, nu sunt de acord să lucreze ilegal, au învățat ce este Consulatul și care sunt funcțiile lui etc.).

Dacă acest joc de masă a fost captivant mai mult pentru copiii sub 12 ani, atunci jocurile online despre Uniunea Europeană au fost populare și în rândul adulților, care au fost bucuroși să participe, răspunzând la întrebările de tip test, uneori destul de dificile.

La eveniment au participat peste 60 de persoane.



Toți amatorii modului sănătos de viață se pot bucura de:

 Lecția publică „Secretele longevității sănătoase: recomandări practice”, susținută de Alexander Martînenko, medic generalist, specialist în nutriție și longevitate, autor a peste 20 de publicații științifice și recomandări metodice. (ora 19.00) ... #HealthyLifestyle4All

https://www.facebook.com/events/807281517136968?ref=newsfeed

În cadrul lecției  au fost abordate toate aspectele longevității: de la activitate fizică și alimentație, până la vizita la medicul specialist, control și efectuarea testelor.

• Cum să-ți alcătuiești regimul alimentar corect, așa încât să nu lucrezi în viitor pentru medicamente, ci pentru a obține o siluetă zveltă ca bonus suplimentar?

• Exercițiile fizice sunt epuizante, plictisitoare sau un mod de viață?

• Ce teste vă pot ajuta să vă controlați starea de sănătate fără a vă goli finanțele și ce fel de medicamente nu pot lipsi la bătrânețe.

În viitor, în funcție de cererea publicului, este luată în calcul continuarea unei serii de prelegeri menite să promoveze cunoștințele despre un stil de viață sănătos organizate în cooperare cu Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, susținând în acest sens, inițiativa europeană

Participanții lecției publice "Secretele longevității sănătoase: recomandări practice" au avut ocazia să se familiarizeze cu unele publicații ale BNRM privind subiectele longevitate și nutriție la expoziția "Modul sănătos de viață, nutriție și bună dispoziție"Un loc aparte în expoziție îl ocupă unele publicații din colecția Carte Veche si Rara, BNRM. Expoziția este amplasată în Sala de Conferințe, Alexe Rău, sediul central.



  FOTO https://tinyurl.com/yv8jvcz7

"Practica de yoga" împreună cu instructorii Olga Arapova și Igor Babilev (ora 18.30) #BeActive


Yoga - sursă de Sănătate, Energie și bună Dispoziție: Practicăm yoga împreună cu 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐎𝐥𝐠𝐚 𝐀𝐫𝐚𝐩𝐨𝐯𝐚 𝐬̗𝐢 𝐈𝐠𝐨𝐫 𝐁𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞𝐯




Yoga - o metodă universală, de a găsi echilibrul dintre: corp, activitate mentală și stare spirituală. Un corp și o stare psiho-emoțională sănătoasă - sunt doar unele din beneficiile practicii yoga.
https://tinyurl.com/3szwz5s6
FOTO    https://tinyurl.com/496vef55
#BibliotecaAltfel
 #HealthyLifestyle4All



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti