Faceți căutări pe acest blog

Expoziția “20 DE ANI. 20 DE IDEI din experiența europeană pentru predarea/studierea limbilor străine”

 


Expoziția cu genericul “20 DE ANI. 20 DE IDEI din experiența europeană pentru predarea/studierea limbilor străine” organizată de secția CPESC prezintă manuale, ghiduri, materiale și resurse privind educația lingvistică, care urmărește să protejeze diversitatea lingvistică și culturală, să consolideze dreptul la o educație de calitate pentru toți, precum şi să consolideze dialogul intercultural, incluziunea socială și democrația. În publicațiile și resursele prezentate din experiența bogată a organismelor europene și în mod special din experiența Consiliului Europei privind educația lingvistică, toți cei interesați pot găsi bune practici, resurse și instrumente pe care le pot consulta și utiliza /adapta în procesul predării / studierii limbilor moderne.
 






 
Un loc aparte este dedicat publicațiilor Centrului European pentru Limbi Moderne al Consiliului Europei ce se regăsesc în colecția CPESC http://cpescmdlib.blogspot.com/2013/12/colectii-h13-limbi-predare-studiere.htmlprivind privind predarea și studierea limbilor străine. Multitudinea de subiecte abordate în publicațiile expuse nu au pierdut din actualitate, ci dimpotrivă, reprezintă și acum surse de idei valoroase și experiențe de bune practici. Spre exemplu, menționăm câteva titluri de publicații:
 



 
  • Provocări și oportunități în educația lingvistică,
  • Competență interculturală
  • Tehnologiile informației și comunicării în învățarea limbilor străine cu orientare profesională
  • Oglinzi și ferestre: un manual de comunicare interculturală
  • Organizarea inovației în educația lingvistică: un set de studii de caz
  • Ce ciudat! : utilizarea bancurilor în dezvoltarea competenței interculturale

 

Sperăm că ideile prezentate vor constitui surse de inspirație pentru profesori în planificarea proiectelor didactice și desfășurarea orelor creative în sălile de clasă, astfel ca procesul de învățare - predare să fie unul captivant, interesant, incluziv și edificator.

Expoziția este disponibilă pentru a fi vizitată în perioada 24 septembrie – 24 octombrie 2021, în spațiul expozițional CPESC,  BNRM, blocul central, et. 3,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti