Faceți căutări pe acest blog

𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐀 𝐥𝐚 𝐙: 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟏 la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova


În contextul Zilelor Europei 2021, BNRM Vă invită să vă extindeți și sistematizați cunoștințele despre #EUROPA prin explorarea multitudinii de subiecte și noțiuni europene prin intermediul:
  • Expozitiei de carte „Europa de la A la Z” și
  • Activitătilor interactive: Concursul „Hai să creăm Împreună Eurodictionar-ul” și Jocuri online.


EXPLORAȚI „EURODICȚIONARUL” PUBLICAȚIILOR DIN COLECȚIA BNRM VIZITÂND EXPOZIȚIA DE PUBLICAȚII „EUROPA DE LA A LA Z” ÎN PERIOADA 5 - 31 MAI 2021.Prin intermediul expoziției facilităm procesul de cunoaștere, percepere și la o mai bună înțelegere de către publicului larg a fenomenului integrării europene prin accesul la cărți/surse de informare cu tematica europeană.

Obiectivul principal al expoziției, organizată de CPESC în cadrul Serviciului “Informații europene pentru toți’ constituie punerea la dispoziție a publicațiilor către toți cei interesați de fenomenul atât de complex al Integrării europene, valorificarea și atragerea atenției asupra publicațiilor cu tematică europeană, precum: valori și instituții europene, politici si bune practici, integrarea RM in spațiul european, instrumente de asistenta, programe si strategii, etc.

Conceptul de expunere a expoziției a fost gândit după modelul unui dicționar, după termeni și cuvinte – cheie, fiind structurat în ordinea alfabetică a subiectelor/temelor prezentate în cârti din colecția BNRM, (in mod special, colecția CPESC) pornind de la Acordul de Asociere la Zona de Liber Schimb , de la Consiliul Europei, Drepturile omului , Drept European și până la Parteneriatul Estic , Tratate , și Uniunea Europeana , etc.

În acest sens, provocăm vizitatorii expoziției la o cunoaștere și înțelegere mai bună a Europei:

1. GĂSIȚI și ALEGEȚI în mod liber și aleatoriu orice subiect la orice literă care prezintă interes pentru dvs.
2. EXPLORAȚI și FAMILIARIZATI-VĂ cu tema abordată din cartea/publicația identificată și selectată din expoziție.
3. VIZITAȚI și OBȚINEȚI informații mai ample despre varii subiecte cu tematică europeană - în sala de lectură a CPESC, of. 23, etajul 3.

Un loc aparte în cadrul expoziției este acordat ABC-ului integrării europene: dicționare explicative si de termeni / noțiuni europene, ghiduri, etc. care sperăm să întregească puzzle-ul foarte complex şi sofisticat al noțiunilor de europenizare pe înțelesul tuturor, vor contribui la cunoașterea limbajului european, înțelegerea si descifrarea eurojargonului.

Publicațiile expuse într-un alt compartiment al expoziției, reprezentate prin Ghiduri europene, materiale didactice pentru profesori, publicații pentru copii si tineri, au ca scop facilitarea asimilării informației într-un mod succint și atractiv, orientarea și ghidarea cadrelor didactice, precum și informarea și dezvoltarea spiritului european la tineri.

DESCOPERIȚI EUROPA ÎN MOD ACTIV ȘI INTERACTIV: PARTICIPAȚI IN CONCURSUL “HAI SĂ CREĂM ÎMPREUNĂ EURODICȚIONARUL” si jocuri online.


Concursul “ Hai să creăm împreună Eurodicționarul”  ( 27 aprilie - 20 mai)
se va desfășura în luna mai 2021 https://www.facebook.com/events/260608425764987

Prin Concursul organizat de CPESC BNRM in parteneriat cu META dorim sa încurajăm liceenii să afle mai multe despre Europa într-un mod interactiv și dinamic.

Tinerii vor avea sarcina sa elaboreze bannere electronice in baza unui subiect la alegere, de la A la Z cu tematică europeană.

Fiecare banner (format A4, portrait, jpg/png)) creat de elevi va prezenta o informație succinta despre subiectul/noțiunea ilustrat/-ă prin imagini/desene/colaje și /sau subiectul/noțiunea descrisă printr-un scurt eseu.

Va solicitam sa expediați creațiile elevilor la următoarea adresă electronică cpesc@bnrm.md , si / sau sa plasați direct in event-ul evenimentului https://www.facebook.com/events/260608425764987


La crearea bannerelor vă îndemnăm să indicați sursele de informare - cărțile consultate (cărți/publicații tipărite din biblioteca școlară și personală), precum și publicații/resurse oficiale electronice.

Ulterior, prin colectarea tuturor bannerelor produse de elevi se va elabora un “Eurodicționar” comun și creativ.

În unele cazuri, la discreția dvs. / instituției școlare, vă încurajăm să creați din produsele elevilor propriul eurodicționar.

In procesul de creare a bannerelor, tinerii vor descoperi, cerceta și analiza, fiecare în modul lor, cărți și resurse cu tematică europeană, dezvoltându-și totodată și competențele digitale.

La 11 mai vor fi organizate JOCURI ONLINE „EUROPA ESTE MAI MULT DECÂT CREZI in cooperare cu Şcoala Internaţională Heritage

Urmărite -ne.... Revenim cu detalii despre expoziție si evenimente ..... in cel mai scurt timp .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti