Faceți căutări pe acest blog

Expoziția „Descoperă Europa în colecțiile Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova”





În perioada 15 august - 15 decembrie 2022, CPESC vă invită la expoziția cu genericul „Descoperă Europa în colecții BNRM”.

Expoziția organizată în contextul aniversării a 190 de ani de la fondarea BNRM pune în valoare colecția CPESC și are ca scop facilitarea (re)explorării Europei în spațiile Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Expoziția își propune facilitarea procesului de cunoaștere, percepere și o mai bună înțelegere din partea publicului larg asupra celor mai importante structuri europene: Uniunea Europeană (UE) și Consiliul Europei ( CoE) - organizații separate, cu roluri diferite, dar complementare. În compartimentele „Uniți în diversitate: să înțelegem Uniunea Europeană” și „Drepturile omului, democrația și statul de drept: să înțelegem Consiliul Europei” sunt prezentate documente și publicații privind valori, instituții și politici europene, etc.

Publicațiile privind relațiile pluridimensionale ale RM cu UE și CoE și evoluția procesului integrării europene a R. M. sunt prezentate în compartimentul «Parteneriatul Republicii Moldova cu Consiliul Europei și Uniunea Europeană»

Expoziția poate fi vizitată în spațiul expozițional CPESC (etajul. 3, bloc central al BNRM)

Expoziția cuprinde doar o parte mică a colecției CPESC. 
Pentru mai multe informații, persoanele interesate sunt așteptate la CPESC, et.3, sala 23, unde pot obține resurse și alte materiale care nu sunt prezente la expoziție.





Documente și cărți privind  arta europeană, muzica europeană, literatura europeană, etc. puteți consulta respectiv în Sălile de lectură specializate a secțiilor: Audiovideoteca, Literaturile lumii, Colecția de arte și hărți, precum și colecția de Carte veche și rară.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti