Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicații - Susținerea implementării drepturilor copilului

Supporting the implementation of children’s rights at regional and national level: Technical Co-operation Strategy 2022-2027 - Strasbourg: Council of Europe, 2023. - 29 p. - [Accesat la 11.07.2023].

Disponibil: https://rm.coe.int/technical-co-operation-strategy-2022-2027-supporting-the-implementatio/1680abac9d

Sustinera implementării drepturilor copiilor la nivel regional și național: Strategia de Cooperare Tehnică 2022-2027

Directoratul Drepturilor Copiilor al Consiliului Europei a publicat "Strategia de Cooperare Tehnică 2022-2027: Sustinerea implementării drepturilor copiilor la nivel regional și național".

Cooperarea tehnică reprezintă o componentă importantă a activității Consiliului Europei și face parte din "triunghiul dinamic" al acestuia, alături de activitățile de stabilire a standardelor și monitorizare. Statelor membre li se oferă sprijin personalizat pentru punerea în practică a măsurilor la nivel național pentru a remedia deficiențele identificate.

Strategia de Cooperare Tehnică are ca scop informarea statelor membre, a factorilor de decizie politici și a părților interesate în proiecte cu privire la metodologia și dinamica proiectelor elaborate de echipa de Cooperare a Drepturilor Copiilor. Aceasta sprijină implementarea Strategiei Consiliului Europei pentru Drepturile Copilului (2022-2027) și ajută statele membre să-și alinieze legislația, politicile și practicile la standardele și recomandările Consiliului Europei referitoare la protecția drepturilor copiilor.

Strategia de Cooperare Tehnică descrie intervențiile anterioare și curente în următoarele domenii cheie:
  • Violenta împotriva copiilor
  • Drepturile copilului în mediul digital
  • Participarea copilului
  • Justiție prietenoasă pentru copii
Acest document prezintă Strategia de Cooperare Tehnică a Diviziei Drepturilor Copiilor (2022-2027), metodele sale de lucru și unele dintre rezultatele recent obținute în statele membre prin activitățile de cooperare. Pe parcursul strategiei, sunt integrate aspecte transversale privind egalitatea de gen, protecția copiilor în situații vulnerabile și participarea copiilor.

Vezi de asemenea:

CoE : e-publicații recente: Strategiile CoE pentru drepturile copiilor - 06.01.2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti