Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicații recente - Strategia Consiliului Europei pentru Drepturile Copilului 2022 - 2027

Strategia Consiliului Europei pentru Drepturile Copilului 2022 - 2027: Drepturile Copilului în Acțiune: de la implementarea continuă la inovarea comună.

COUNCIL OF EUROPE STRATEGY FOR THE RIGHTS OF THE CHILD (2022-2027):“Children’s Rights in Action: from continuous implementation to joint innovation” - Strasbourg , 2022. - 55 p. [Accesat: 28.02.2022]


https://rm.coe.int/council-of-europe-strategy-for-the-rights-of-the-child-2022-2027-child/1680a5ef27

Cadrul strategic actual al Secretarului General al Consiliului Europei pentru perioada 2021-2025 pune un accent puternic pe prevenirea discriminării și pe asigurarea protecției grupurilor vulnerabile, inclusiv a copiilor. „Protecția drepturilor minorităților naționale, persoanelor LGBTI, refugiaților și migranților, în special minorilor neînsoțiți” și „promovarea egalității între femei și bărbați” vor fi, de asemenea, în centrul atenției.

Se pune un accent deosebit pe consolidarea luptei împotriva exploatării sexuale a copiilor, în special prin punerea în aplicare a Convențiilor Consiliului Europei privind protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual (Convenția de la Lanzarote și privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor. și Violența în familie (Convenția de la Istanbul).

Strategia identifică 6 obiective strategice:

  1. Libertatea de violență pentru toți copiii
  2. Egalitatea de șanse și incluziunea socială pentru toți copiii
  3. Accesul la utilizarea în siguranță a tehnologiilor pentru toți copiii
  4. Justiție prietenoasă pentru toți copiii
  5. Oferirea vocii fiecărui copil
  6. Drepturile copiilor în situații de criză și urgență
Această Strategie este stabilită pentru o perioadă de implementare de 6 ani, ceea ce oferă spațiu suficient pentru desfășurarea activităților de fond, pentru a monitoriza implementarea numeroaselor obiective enumerate și pentru a evalua impactul acestora asupra vieții copiilor și în contextele instituționale în care evoluează.

Cu toate acestea, pentru o perioadă atât de lungă, de asemenea, există probabilitatea să fie înregistrate schimbări și evoluții societale care ar putea necesita ajustări strategice, ceea ce înseamnă că strategia trebuie să rămână deschisă pentru a găzdui provocările emergente și să adapteze accentul pe cele care au fost convenite de la bun început.

Strategia va fi lansată la Roma în perioada 7-8 aprilie 2022, 
https://www.coe.int/en/web/children/rome-launching-conference-2022 în cadrul unei conferințe la nivel înalt, organizată împreună cu Președinția italiană a Comitetului de Miniștri, cu scopul de a implica părțile interesate cheie în următorul proces de șase ani de implementare a Strategiei.

 Vezi de asemenea

Strategia Consiliului Europei pentru drepturile copilului (2016-2021)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti