Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicații recente: Convenția europeană a drepturilor omului în practică - Resurse didactice

tradaptare bnrm.md
The European Convention on Human Rights in practice - Teaching resources / Oleg Soldatov, Natalia Vorobyeva. - Strasbourg: Council of Europe, 2021. - 44 p. - [Accesat 04.01.2023].

Disponibil:  https://edoc.coe.int/en/educational-tools/10615-the-european-convention-on-human-rights-in-practice-teaching-resources.html

La Convention européenne des droits de l’homme en pratique - Ressources pédagogiques / Oleg Soldatov, Natalia Vorobyeva. - Strasbourg: Conseil de l’Europe, 2022. - 44 p. - [Accesat 04.01.2023]


Un instrument dinamic pentru elevi despre învățarea și înțelegerea drepturilor lor. Creșterea gradului de conștientizare a drepturilor omului în rândul tinerilor este una dintre cele mai importante misiuni ale Consiliului Europei. Ajutați-vă elevii să creeze un mâine democratic cu aceste resurse didactice extrem de accesibile.

Această broșură instructivă oferă o imagine de ansamblu cuprinzătoare a Convenției europene a drepturilor omului și a diferitelor drepturi cuprinse în aceasta. De asemenea, detaliază activitatea Curții Europene a drepturilor omului și modul în care hotărârile sale ne afectează viața de zi cu zi. În cele din urmă, include studii de caz și exerciții practice pentru activități de grup - studenții pot descoperi și împărtăși modul în care drepturile omului au un impact major asupra fiecăruia dintre noi.

Cu un conținut atât teoretic, cât și practic, broșura oferă o resursă dinamică pentru a ajuta profesorii să promoveze conștientizarea drepturilor omului. Va fi o resursă valoroasă pentru cadrele didactice, voluntari și lideri de tineret.

Aceste fișe de lucru explică Convenția europeană a drepturilor omului și sunt un instrument dinamic pentru elevi în ceea ce privește învățarea și înțelegerea drepturilor lor. 

Secțiunea „teorie” (de la 1 la 10) descrie, în termeni simplificați, activitatea Consiliului Europei, a Convenției și a Curții Europene a Drepturilor Omului. De asemenea, detaliază jurisprudența Curții și impactul acesteia asupra legislației naționale, influențând viața noastră de zi cu zi. 

Secțiunea „practică” (de la 11 la 14) sugerează diverse exerciții și activități de analiză, cercetare și discuții legate de drepturile omului.

Publicația poate fi consultată în franceză și engleză.

Cuprins:
  1. Consiliul Europei - Gardianul drepturilor omului 
  2. O organizație a Marii Europe - De la Reykjavík la Vladivostok, 47 State membre *
  3. Convenția europeană a drepturilor omului - O convenție care garantează drepturile omului și libertățile fundamentale
  4. Rolul Curții Europene a Drepturilor Omului
  5. Cum funcționează Curtea europeană a drepturilor omului - depunerea unei cereri
  6. Parcursul unei cauze - Diagrama de procesare a cauzei
  7. Executarea și impactul hotărârilor Curții - Ce se întâmplă după ce Curtea pronunță o hotărâre?
  8. Esența Convenției europene a drepturilor omului - Versiune simplificată a articolelor și protocoalelor selectate
  9. In obiectiv drepturile noastre
  10. Pedeapsa cu moartea
  11. Studii de caz
  12. Cercetări
  13. Quiz - Jucați și testați-vă cunoștințele
  14. Alte instrumente de protecție a drepturilor omului ale Consiliului Europei
În urma deciziei Comitetului de Miniștri din 16 martie 2022, Federația Rusă nu mai este membră a Consiliului Europei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti