Faceți căutări pe acest blog

UE: e-publicații - 30 de ani de piață unică - bilanț și perspective


Frank Vandermeeren. 30 years of Single Market – taking stock and looking ahead /Frank Vandermeeren. - Luxembourg: Publications Office of the European Union, 2022. - 51 p.- (Single Market Economics Papers)  [Accesat 04.01.2023]

Disponibil:  https://single-market-economy.ec.europa.eu/publications/30-years-single-market-taking-stock-and-looking-ahead_en

Această lucrare reprezintă o contribuție analitică despre situația pieței unice după 30 de ani de la crearea sa și despre rolul pieței unice ca și călăuză pentru menținerea rezistenței UE. 


Este evaluată evoluția bunurilor și serviciilor de integrare. În plus, este supus analizei progresul de eliminare a barierelor de pe piața unică, fiind pus un accent aparte pe servicii.

Pe final, lucrarea explică rolul pieței unice ca și călăuźă pentru menținerea rezistenței UE. Este subliniat faptul că piața unică este un proces dinamic și permanent, având provocări și oportunități mai ales pe segmentul serviciilor.

Ameliorarea ulterioară a funcționării pietei unice are un potențial în creștere asupra eficacității politicii de acțiune pentru consolidarea rezistenței UE și asigurării disponibilității bunurilor și serviciilor critice.


Vezi de asemenea


DIJMĂRESCU, Eugen; MOAGĂR-POLADIAN, Simona; RĂDULESCU, Andrei. Piața unică la 30 ani = Single Market At 30  / Eugen Dijmărescu (coord.), Simona Moagăr-Poladian, Andrei Rădulescu [et al.].; [ed. : Academia Română, Institutul Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" ; Institutul de Economie Mondială] . ─ București : Centrul de informare şi Documentare Economică, 2023. - 470 p. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti