Faceți căutări pe acest blog

UE - e-publicații recente: Ghidul de finanțare CultureEU

 Ghidul de finanțare Culture EU : Oportunități de finanțare UE pentru sectoarele culturale și creative 2021-2027. - Luxemburg: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, 2022. – 94 p.

Disponibil : https://op.europa.eu/s/xk4A

Ghidul de finanțare CulturEU – un ghid al oportunităților de finanțare UE pentru sectoarele culturale și creative (CCS). Acesta a fost elaborat pentru a sprijini toate părțile interesate, indiferent de tip și mărime, care lucrează în CCS, pentru a le ajuta să parcurgă peisajul finanțării UE, să înțeleagă ce oportunități le sunt disponibile și, în cele din urmă, pentru a le ajuta să acceseze mai ușor finanțarea UE.

În ghidul de finanțare CulturEU puteți găsi o prezentare generală a tuturor programelor UE care sunt relevante pentru părțile interesate din sectoarele culturale și creative, inclusiv informații-cheie despre cine se poate înscrie și cum, precum și tipurile de activități sprijinite.

Ghidul tratează oportunități legate de programul-pilot „Europa creativă” al Comisiei Europene, care a oferit sprijin financiar în valoare de 1,8 miliarde EUR sectorului în perioada 2014-2020 și va oferi o continuare sprijin în valoare de 2,44 miliarde EUR în perioada 2021-2027. Cu toate acestea, un aspect esențial este că acesta sintetizează oportunitățile care există pentru CCS într-o gamă largă de alte programe și teme ale UE, inclusiv cele trecute uneori cu vederea și care nu sunt direct legate de sector.

Sunt prezentate informații despre un spectru larg de programe de finanțare ale UE relevante pentru sectoarele culturale și creative, de la mediu la Europa digitală și fondurile structurale ale UE. Ghidul prezintă, de asemenea, un set de exemple de proiecte culturale și creative ce pot servi drept inspirație și care au primit sprijin financiar din diverse programe de finanțare UE în perioada de programare anterioară (2014-2020).

În legătură cu ghidul de finanțare CulturEU, a fost elaborat și lansat un instrument interactiv online, pe care părțile interesate îl pot folosi pentru a filtra automat oportunitățile de finanțare relevante în funcție de nevoile lor, sectorul lor și tipul de organizație pe care o reprezintă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti