Faceți căutări pe acest blog

CoE : e-publicații recente - Deci acesta este un abuz sexual?

Deci acesta este un abuz sexual? .-Strasbourg : Editura Consiliului Europei, 2020 .-12p. - .  [Accesat : 12.01.2021] 

Disponibil : https://edoc.coe.int/en/children-s-rights/8719-deci-acesta-este-un-abuz-sexual-so-this-is-sexual-abuse-romanian-version.html

 Copiii nu sunt singuri atunci când au întrebări despre abuzul sexual ... 

"Deci, acesta este un abuz sexual?" este o nouă broșură pentru copii și adolescenți (cu vârsta de 12 ani și peste), pentru a explora câteva dintre modalitățile prin care abuzul sexual și exploatarea copiilor pot avea loc astăzi.

Mesajul principal al publicației este că copiii nu sunt singuri atunci când au întrebări.

Indiferent dacă sunt preocupați de anumite comportamente, au întrebări cu privire la dreptul lor de a spune Nu sau ce trebuie să facă atunci când sunt partajate online poze sau imagini cu conținut sexual explicit, scopul acestei broșuri este de a oferi câteva sfaturi și informații utile copiilor și adulților în accesarea suportului necesar pentru a face față acestor întrebări.

Publicația oferă informații despre istoriile mai multor tineri și crește gradul de conștientizare asupra prevederilor de fond și procedurale ale Convenției de la Lanzarote într-un mod accesibil.
 

Această broșură a fost realizată cu sprijinul copiilor, facilitat de Hintalovon Child Rights Foundation. Copiii au avut o contribuție valoroasă în a decide conținutul broșurii.

Adolescenții descriși în cadrul acestei lucrări, se găsesc în situații similare sau îți fac griji în privința cuiva. Ei vorbesc cu adulții despre drepturile lor, consecințele deciziilor lor și ce pot face.

  • Situațiile descrise oferă copiilor o idee despre cine poate apela la ajutor și confirmă ideea că pot vorbi despre sexualitate și despre sentimentele lor.
  • Te simți incomod când te privește sau te atinge cineva?
  • Au fost distribuite imagini goale?
  • Bănuiești un motiv ascuns?
  • Nu ești sigur dacă dorești să o faci și tu?
  • Există dragoste între profesor și elev?
  • Ești pus într-o situație în care simți că nu poți spune nu?
  • A început procesul penal?


Broșura este dedicată adolescenților și se concentrează pe întrebările copiilor și, prin intermediul situațiilor de caz, îi ajută să înțeleagă abuzul sexual și problemele penale.

Prezentare video : https://vimeo.com/373876557 

So, this is sexual abuse?_EN from Council of Europe OP Services on Vimeo.

 

Vezi de asemenea :

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti