Faceți căutări pe acest blog

CoE:E-publicații: ECRI: Rec. nr. 9 privind prevenirea și combaterea antisemitismului

ECRI revised General Policy Recommendation No. 9 on preventing and combating Antisemitism, adopted on 25 June 2004 and revised on 1 July 2021 / European Commission against Racism and Intolerance (ECRI). – Strasbourg: Council of Europe, 2021. – 26 p.

Disponibil: https://rm.coe.int/ecri-general-policy-recommendation-no-9-revised-on-preventing-and-comb/1680a5db33

Recommandation de politique générale n°9 révisée de l’ECRI sur la prévention et la lutte contre l’antisémitisme, adoptée le 25 juin 2004 et révisée le 1 juillet 2021 / Commission européenne contre le racisme et l'intolérance (ECRI). - Strasbourg: Conseil de l’Europe, 2021. – 31 p. 


Recomandarea de politică generală nr. 9 a ECRI (revizuită) privind prevenirea și combaterea antisemitismului, adoptată la 25 iunie 2004 și revizuită la 1 iulie 2021 / Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI). - Strasbourg: Consiliul Europei, 2021. - 23 p. /Accesat la 24.01.2024/.



Recomandarea de politică generală revizuită nr. 9 a ECRI ia în considerare tendințele observate de-a lungul multor ani în ceea ce privește antisemitismul, inclusiv formele contemporane ale acestuia. Acestea includ negarea și distorsionarea Holocaustului, continuarea răspândirii urii împotriva evreilor de către o gamă largă de indivizi și grupuri (cum ar fi neo-naziștii, extremiștii de dreapta, precum și anumiți extremiști de stânga), reapariția stereotipurilor vechi și a teoriilor conspirației în contextul evenimentelor din timpul pandemiei de Covid-19. Recomandarea stabilește un set cuprinzător de măsuri legale și politice pentru a ajuta statele membre ale Consiliului Europei să prevină și să combată antisemitismul, care ar trebui incluse sistematic într-o politică mai amplă împotriva tuturor formelor de rasism. Astfel de măsuri includ, printre altele, întărirea prevederilor legislației penale, intensificarea eforturilor de conștientizare în școli și colectarea sistematică a informațiilor despre infracțiunile antisemite.

Recomandarea Generală actualizată privind prevenirea și combaterea antisemitismului a fost elaborată și actualizată de ECRI pentru a ajuta la prevenirea creșterii antisemitismului și a atacurilor împotriva evreilor în multe părți ale Europei.

Având în vedere că actele antisemite sunt comise de o gamă largă de autori, inclusiv neo-naziști, extremiști politici și religioși, Recomandarea ECRI oferă orientări cuprinzătoare guvernelor privind modul de combatere a antisemitismului în patru domenii specifice: 
• Politici și coordonare instituțională; 
• Prevenire și educație; 
• Protecția evreilor, comunităților evreiești și instituțiilor lor; 
• Urmărire penală și aplicarea legii.

În ceea ce privește prevenirea și educația, ECRI încurajează actorii politici, liderii de opinie și alte personalități publice să adopte o poziție fermă împotriva antisemitismului, subliniind că acesta nu ar trebui niciodată tolerat. ECRI recomandă luarea în considerare a Definiției de lucru a Antisemitismului a Alianței Internaționale pentru Amintirea Holocaustului ca instrument nelegal pentru a înțelege mai bine și a identifica expresiile de antisemitism (consultați Opinia ECRI privind Definiția de lucru a Antisemitismului a IHRA).

ECRI propune, de asemenea, ca guvernele să reglementeze companiile de internet, inclusiv rețelele de socializare, operatorii de telecomunicații și furnizorii de servicii internet, pentru a institui sisteme eficiente de monitorizare și oprire a discursului online de ură antisemit, în conformitate cu standardele internaționale privind drepturile omului.

În ceea ce privește măsurile de protecție, Recomandarea sugerează că guvernele ar trebui să asigure protecția evreilor, comunităților evreiești și a instituțiilor lor prin promovarea cooperării lor cu autoritățile locale și naționale de aplicare a legii și cu autoritățile de securitate. ECRI propune, de asemenea, îmbunătățirea colaborării cu comunitățile evreiești pentru a stabili și implementa măsurile necesare de securitate și pentru a asigura sprijin financiar.

De fiecare dată când tensiunile cresc în urma unor noi violențe în Orientul Mijlociu, generalizările ample despre toți evreii și violența antisemită cresc și în Europa. ECRI subliniază că, prea des, se acordă prea puțină atenție necesității de a face distincție între critica legitimă a acțiunilor Israelului, în măsura în care este supus aceleiași standarde ca oricare alt stat, și exprimarea publică a rasismului și urii împotriva poporului evreu în general.

În domeniul urmăririi penale și aplicării legii, ECRI recomandă că "crimile antisemite comise online să fie pedepsite la fel ca cele comise offline și să fie abordate în mod adecvat prin intermediul unei urmăriri penale eficiente și a altor măsuri. Discursul ilegal de ură antisemită trebuie îndepărtat prompt și consecvent de furnizorii de servicii internet, în conformitate cu cadrul legal și nelegal relevant".

Informații suplimentare: 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti