Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicații recente - Drepturile omului în centrul politicilor în materie de droguri: cea de-a 50-a aniversare a Grupului Pompidou


Human rights at the heart of drug policies 50th anniversary of the Pompidou Group / Council of Europe International Cooperation Group on Drugs and Addictions . - Strasbourg: Council of Europe Publishing, 2021. - 91 p. [Accesat la 02.11.2021]


Grupul de Cooperare Internațională al Consiliului Europei în domeniul drogurilor și al adicţiilor (Grupul Pompidou) are o istorie lungă și bogată, care datează din 6 august 1971, când președintele francez Georges Pompidou a alertat prim-miniștrii celorlalte cinci țări ale Comunității Europene la timp, precum și cel al Regatului Unit, la pericolele consumului tot mai mare de droguri, în special în rândul tinerilor, și a propus crearea unui cadru european de cooperare pentru combaterea comerțului în plină expansiune. 
Cincizeci de ani mai târziu, Grupul poartă încă cu mândrie numele fondatorului său, iar aria sa geografică acoperă acum 42 de state, dincolo de granițele Europei. Această publicație urmărește problema internațională a drogurilor în aceste cinci decenii, răspunsurile la aceasta și realizările Grupului Pompidou. Include, de asemenea, contribuții personale ale actorilor care au făcut istoria Grupului de-a lungul a jumătate de secol de existență, atât în ​​rândul Corespondenților permanenți, cât și în cadrul Secretariatului. 

Grupul Pompidou este o organizaţie interguvernamentală, cu o abordare multidisciplinară, fiind implicate toate sectoarele în efortul de reducere a abuzului de droguri, inclusiv sănătate, asistenţă socială, educaţie, justiţie, cadru legislativ, sport şi tineret.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti