Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicații recente - Cel de-al 10-lea raport general privind activitățile GRETA

   

10th general report on GRETA activities. Covering the period from 1 January to 31 December 2020 /  G R E T A Group of Experts on Action against Trafficking in Human Beings. - Council of Europe,  2021. - 71 p. [Accesat 09.04.2021]

Disponibil:https://rm.coe.int/10th-general-report-greta-activities-en/1680a21620

Cel de-al 10-lea raport general al GRETA oferă o prezentare detaliată a activităților sale, din 1 ianuarie până în 31 decembrie 2020, care includ publicarea de noi orientări pentru a ajuta statele să își îndeplinească obligațiile în temeiul convenției anti-trafic din 2005 a Consiliului Europei: o notă orientativă cu privire la protecția internațională și dreptul victimelor traficului de persoane și persoanele care riscă să fie traficate, precum și o notă orientativă privind prevenirea și combaterea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă.

Raportul include o secțiune dedicată privind impactul Covid-19 asupra combaterii traficului de persoane și o secțiune suplimentară cu privire la identificarea persoanelor traficate în rândul solicitanților de azil, precum și accesul la protecția internațională a victimelor traficului de ființe umane.

Este esențial pentru siguranța solicitanților de azil vulnerabili, ca cei care au fost traficați să fie identificați în mod efectiv și să li se ofere sprijinul, asistența și protecția la care au dreptul în temeiul convenției anti-trafic a Consiliului Europei”, a adăugat președintele GRETA, Davor Derenčinović.

În raport, GRETA solicită din nou Federației Ruse să ratifice convenția, care a fost deja ratificată de toate celelalte 46 de state membre ale Consiliului Europei, precum și de Belarus, stat non - membru. Israel și-a exprimat oficial interesul de a adera la convenție în august 2020.

Vezi de asemenea:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti