Faceți căutări pe acest blog

CoE: e- publicații recente - Asigurarea dreptului la educație într-o realitate în vremuri de COVID-19


Making the right to education a reality in times of  COVID-19. A roadmap for Action on the Council of Europe education response to COVID-19 = Asigurarea dreptului la educație într-o realitate în vremuri de COVID-19: Foaie de parcurs pentru acțiunea Consiliului Europei privind răspunsul educațional la COVID-19 . - Strasbourg, 2020 . - 33 p. [Accesat la 29.10.2020].

Protejarea dreptului la educație este o responsabilitate publică. Fiecare stat membru este obligat să facă față acestei provocări, dar nu există nicio îndoială că impactul pandemiei COVID-19 a făcut acest lucru mai greu de realizat.

Această foaie de parcurs pentru acțiune prezintă modul în care programul educațional va ajuta statele membre să facă față provocărilor educaționale ale pandemiei COVID-19 și a consecințelor acesteia. De asemenea, indică modul în care programul ar putea evolua pentru a oferi un răspuns și mai puternic.
Totodată, sunt prezentați pașii pe care Consiliul Europei îi ia pentru a se asigura că o astfel de educație este disponibilă: pentru a sprijini elevii, educatorii, părinții și tutorii deopotrivă. De la planuri de lecție specifice până la elaborarea unui ghid practic pentru părinții care susțin educația la distanță sau mixtă a copiilor lor, este o dovadă a determinării Consiliului Europei de a ajuta în ceea ce rămâne o situație imprevizibilă și fluidă.
"Elevii și profesorii petrec perioade lungi, perturbate și departe de clasă. Lecțiile trebuie predate în moduri noi, care se bazează foarte mult pe internet și tehnologie. Părinților li se cere adesea nu doar să fie prezenți, ci să își asume responsabilități care sunt acoperite în mod normal de educatori profesioniști. 
Nimic din toate acestea nu este ușor. Prezintă provocări în ceea ce privește conținutul, metoda și evaluarea corectă a muncii cursului, precum și pericolul foarte real ca unii elevi să fie dezavantajați din cauza circumstanțelor sau a experienței lor. Acesta nu este doar un inconvenient pe termen scurt: reprezintă pericolul real al creării și extinderea excluziunii structurale și a inegalităților care vor dezavantaja unii studenți, posibil pentru tot restul vieții. 
Dar educația incluzivă, expansivă și de înaltă calitate este esențială pentru a se asigura că fiecare individ poate îndeplini potențialul său academic și profesional, precum și ca cetățeni informați, activi, în democrațiile lor respective. Nu știm cât timp pandemia COVID-19 va continua să perturbe societățile noastre, dar este important să acționăm pentru a limita și a atenua impactul acesteia asupra educației, cetățeniei democratice și toate domeniile mandatului nostru" a declarat Marija Pejčinović Burić,  Secretar General al CoE.

 Vezi  

29.10.2020 - Conferința miniștrilor educației: răspuns la criza pandemiei   https://cpescmd2.blogspot.com/2020/10/noutati-coe-rm-octombrie-decembrie-2020.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti