Faceți căutări pe acest blog

Expoziţie de publicaţii recent intrate în Colecţia CPESC: 3-20 iunie 2016


Între 3 iunie – 20 iunie 2016 vizitatorii BNRM pot face cunoştinţă cu publicaţiile intrate recent în Colecţia Centrului Pro-European de Servicii şi Comunicare, prezentate în cadrul unei Expoziţii vernisată în spaţiile CPESC de la et.3 al BNRM, blocul principal.



Expoziţia este structurată pe 2 compartimente:

1. „Publicaţii europene: Continuăm să descoperim Europa” – publicaţii editate de Consiliul Europei în special în domeniul protecţiei drepturilor omului. 


Publicul este invitat să ia cunoştinţă cu ultimele Tratate elaborate de Consiliului Europei şi deschise pentru semnare celor 47 de state membre, aceste documente vizând traficul de organe, prevenirea terorismului şi violenţa domestică. 

Protecţia drepturilor omului la nivel european, explicarea prevederilor Convenţiei europene a drepturilor omului, prevenirea discriminării, egalitatea de gen în domeniul economic, drepturile electorale, protecţia împotriva defăimării, biomedicina şi drepturile omului - sunt subiecte abordate în cărţile primite de la Editura Consiliului Europei de la Strasbourg.

De asemenea, un interes sporit prezintă publicaţiile care tratează subiecte referitoare la protecţia copiilor împotriva abuzurilor, inclusiv în spaţiul online, în acelaţi context fiind prezente şi manuale de educaţie a tinerilor privind democraţia şi drepturile omului.

Mai multă informaţie cu privire la Colecţia publicaţiilor Consiliului Europei care pot fi consultate în sala de lectură a Centrului Pro-European puteţi consulta în Catalogul online.

 2."Cât de mult cunoaşteţi despre Europa" – publicaţii editate în Rep. Moldova şi România în următoarele domenii geopolitică, economie, drept, relaţii externe, în special RM-UE. 

Informaţii suplimentare despre aceste publicaţii găsiţi la adresa  "UE - intrari noi 2016"

Informaţii despre alte publicaţii ale Uniunii Europene veţi găsi în Catalogul online:

Colectii UE





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti