Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicații recente: Rutele culturale ale Consiliului Europei (2023)

tradaptare bnrm.md 

Cultural Routes of the Council of Europe [2023]. ─ Strasbourg : Council of Europe Publications, 2023. - 64 p.
 
Disponibil:  https://rm.coe.int/new-design-coe-220924-eicr-brochure-cr-2023-eng/1680a8acc0

Ediția 2023 prezintă toate Rutele de la cele mai vechi, inclusiv Santiago de Compostela, Hansa sau Ruta Fenicienilor, până la cele mai recente, inclusiv Ruta Cafenelor Istorice, Ruta Europeană a Basmelor și Ruta Femeilor Scriitoare cu un design nou.

De la Rutele de pelerinaj Santiago de Compostela, prima Rută Culturală certificată în 1987, programul de Rute Culturale ale Consiliului Europei a identificat până acum 48 de rute tematice cu mii de situri și evenimente culturale în 60 de țări, din întreaga Europă și nu numai.

Programul Rutele Culturale ale Consiliului Europei reprezintă o piatră de temelie a identității europene și a valorilor europene. Astăzi, cele 48 de Rute Culturale ale Consiliului Europei au devenit o reflectare tangibilă a multiplelor identități culturale comune, subliniind asemănările dintre locuri și experiențe, în timp ce celebrează diversitatea culturală. 

Acordul parțial extins privind Rutele Culturale ale Consiliului Europei continuă să atragă noi părți și beneficiază de sprijinul continuu al celor 37 de state membre care s-au alăturat inițiativei până în prezent. Succesul tot mai mare al programului Rutele Culturale ale Consiliului Europei mărturisește astfel angajamentul comun pentru păstrarea moștenirii culturale comune și o mai bună înțelegere a identității culturale europene.

Cele 48 de Rute Culturale ale Consiliului Europei sprijină rețele culturale 
  • inovatoare, 
  • durabile și 
  • participative. 
Integrând moștenirea culturală ca resursă pentru dezvoltare și dialog, ele încurajează reziliența și creativitatea la nivel local, regional și internațional. Rutele culturale poartă valorile, identitățile și viziunile noastre europene comune.

Astăzi, cele 48 de „Rute culturale ale Consiliului Europei” acoperă o gamă largă de teme europene, inclusiv peste 3.000 de membri ai rețelei instituționale care traversează cele 46 de state membre ale Organizației și nu numai. Această rețea europeană largă permite sinergii între autoritățile naționale, regionale și locale și o gamă largă de asociații și părți interesate, încurajând accesul direct la patrimoniul european

Acoperind teme variate ale memoriei, istoriei și patrimoniului european, Rutele Culturale ale Consiliului Europei contribuie la diversitatea Europei de astăzi și la modelarea cetățeniei noastre europene comune - vă invităm să ne însoțiți în aceste călătorii de descoperire.

Vezi de asemenea

Vă invităm să descoperiți publicațiile actualizate; noi BROȘURI DE MARCĂ despre Rutele Culturale ale Consiliului Europei care vizează diferite audiențe și care sunt un invitație de a călători,de a învăța și de a se implica în program și cele 48 de Rute Culturale ale Consiliului Europe


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti