Faceți căutări pe acest blog

CoE : e-publicații recente - Traficul de ființe umane online și facilitat de tehnologii

 

Online and technology-facilitated trafficking in human beings : Full report / Group of Experts on Action against Trafficking in Human Being (GRETA)  ; Paolo Campana. - Strasbourg, 2022. - 120 p.

Disponibil : https://rm.coe.int/online-and-technology-facilitated-trafficking-in-human-beings-full-rep/1680a73e49 (accesat 16.10.2022)

Sărăcia, șomajul și dezvoltarea economiei tenebre, împreună cu cererea pentru servicii și forță de muncă ieftină, sunt factorii care guvernează traficul prin muncă.
Pandemia Covid-19 și agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei au sporit predispunerea către traficul de ființe umane. Tot mai multe victime sunt recrutate prin rețelele de socializare, iar utilizarea tehnologiilor de informare și comunicare impun provocări suplimentare la investigarea și persecutarea cazurilor de trafic de ființe umane, după cum subliniază raportul tematic publicat de GRETA..
Acest studiu oferă o evaluare a măsurii în care tehnologia afectează TFU, precum și o cercetare a modului de acțiune a traficanților în contextul TFU online și facilitat de tehnologii.

În centrul acestui studiu este o cercetare a provocărilor operaționale și legale cu care se confruntă Statele Părți și unele ONGuri atunci când investighează și urmăresc cazurile de trafic de ființe online și facilitate de TIC, precum și la identificarea victimelor și conștientizarea printre grupurile de risc. Cel mai important este că studiul cercetează strategiile, instrumentele și "practicile bune" adoptate de Statele Părți și ONGuri pentru depășirea acestor provocări și sporirea răspunsurilor la TFU online și facilitat de tehnologii.

Această lucrare pune în evidență asemănările între țări, precum și experiențele specifice fiecăreia.

Un accent deosebit este pus pe formare – deoarece investițiile în capitalul uman sunt la fel de importante ca și cele în instrumentele tehnice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti