Faceți căutări pe acest blog

CoE: e- publicații recente - Pași simpli pentru a-ți ajuta copilul să devină cetățean digital


Easy steps to help your child become a Digital Citizen: Using your experience as a citizen to guide your children on their path towards digital citizenship = Pași simpli pentru a-ți ajuta copilul să devină cetățean digital. Folosiți experiența dvs. ca cetățean pentru a vă ghida copiii pe calea lor către cetățenia digitală / Janice Richardson, Veronica Samara, - Strasbourg , 2020. - 20 p. [Accesat la 11.06.2020].
Disponibil: https://rm.coe.int/easy-steps-to-help-your-child-become-a-digital-citizen/16809e2d1d


Tinerii locuiesc astăzi într-o lume transformată de tehnologii digitale si care permite fără efort conectarea prin intermediul rețelelor sociale și accesul la cantități vaste de informații.

Înțelegerea acestor informații hiper-bogate și implicarea eficientă și responsabilă reprezintă un întreg set de noi provocări pentru educatori, care încearcă să pregătească tinerii ca cetățeni, exercitându-și drepturile și participând eficient la treburile comunității.

Părinții, chiar și bunicii „non-tech” (care nu sunt avansați din punct de vedere tehnologic) pot ajuta copiii să devină cetățeni digitali.

În acest ghid, autorii explică câțiva dintre pașii ușori de urmat, pe care le puteți face pentru a ajuta copiii să obțină cunoștințele de care au nevoie pentru a acționa online responsabil și cu respect!

Copiii participă la diferite tipuri de activități digitale. Consiliul Europei, încercând să acopere cât mai multe dintre aceste activități, le-a subdivizat în 10 domenii diferite, care sunt grupate în 3 categorii:
  1. A fi online,
  2. Bunăstare online, 
  3. Drepturi online.
In aceasta publicatia veți găsi sfaturi utile și exemple concrete pentru fiecare din cele zece domenii


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti