Faceți căutări pe acest blog

UE- e-publicatii recente - Concluziile Consiliului UE privind cadrele didactice și formatorii europeni pentru viitorConcluziile Consiliului UE privind cadrele didactice și formatorii europeni pentru viitor
. -  Bruxeles, 26 mai 2020. -  20 p.

Consiliul  UE a adoptat, prin procedură scrisă, concluzii privind cadrele didactice și formatorii europeni pentru viitor. În concluzii se recunoaște că formatorii și cadrele didactice sunt o forță motrice indispensabilă pentru educație și formare. Se recunoaște și angajamentul de care au dat dovadă în timpul actualei crize cauzate de COVID-19.

În același document, statele membre sunt invitate să ia o serie de măsuri în legătură cu dezvoltarea competențelor cadrelor didactice și ale formatorilor, cu promovarea participării acestora la dezvoltarea profesională continuă, cu promovarea mobilității lor, cu implicarea lor în elaborarea politicilor viitoare și cu promovarea bunăstării lor.

Tot în concluzii, Comisia Europeană este invitată să sprijine în continuare dezvoltarea oportunităților de educație și formare pentru cadrele didactice și formatorii în devenire și în exercițiu, precum și mobilitatea acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti