Faceți căutări pe acest blog

CoE: e- publicații recente - Studiu de susținere a jurnalismului de calitate prin alfabetizarea mediatică si informatională

Supporting Quality Journalism through Media and Information Literacy = Studiu de susținere a jurnalismului de calitate prin alfabetizarea mediatică   si  informatională / Comitetul experților în jurnalismul de calitate în era digitală (MSI-JOQ), raportori: Martina Chapman și Markus Oermann . - 2020. - 72 p. [Accesat 26.03.2020]

Disponibil: https://rm.coe.int/prems-015120-gbr-2018-supporting-quality-journalism-a4-couv-texte-bat-/16809ca1ec

Scopul acestui studiu este de a oferi contextul și dovezile statelor membre CoE (inclusiv Moldova) și tuturor părților interesate, activități relevante de educație media în Europa, care susțin jurnalismul de calitate.

Studiul analizează aproximativ 70 de proiecte de educație mediatică informațională (EMI) destinate dezvoltării abilităților și cunoștințelor în educația pentru media, care ajută publicul să recunoască și să valorifice jurnalismul de calitate.

Astfel de abilități includ




  • înțelegerea modului în care este creat conținutul, 
  • posibilitatea de a distinge dintre fapte și opinii,
  • înțelegerea rolului mass-media independentă într-o societate democratică sau
  • evaluarea conținutului pentru veridicitate și fiabilitate, 
  • cunoștințe despre reglementarea media, influența tehnologiei asupra alegerii media sau despre gestionarea datelor cu caracter personal, în timp ce utilizați servicii social media.

De asemenea, studiul oferă o selecție de practici promițătoare împărțite în cinci modele, care pot ajuta părțile interesate din EMI, inclusiv statele, în dezvoltarea de viitoare programe EMI, strategii, materiale etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti