Faceți căutări pe acest blog

Împreună pentru un internet mai bun: sesiuni interactive în contextul Zilei Siguranţei pe Internet 2020



În anul 2020 Ziua Siguranţei pe Internet (Safer Internet Day) este marcată la 11 februarie. Sloganul campaniei din acest an, ''Împreună pentru un internet mai bun'', este o chemare la acţiune pentru ca toate părţile interesate să-şi unească forţele şi să îşi îndeplinească misiunea în crearea unui internet mai bun pentru toată lumea, şi în special pentru utilizatorii tineri. 

Această zi are drept scop sensibilizarea cu privire la utilizarea în siguranţă a tehnologiei digitale. Cu prilejul Zilei Siguranţei pe Internet, milioane de persoane sunt solidare scopului misiunii de a face internetul un loc unde fiecare poate să utilizeze tehnologia în mod responsabil, cu respect, în mod critic şi creativ. 

În acest context, la 11 februarie 2020, Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare al BNRM organizează 2 sesiuni interactive dedicate promovării siguranței online și securității informației, precum şi creșterii nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor din mediul online. 

Sesiunile vor fi dedicate promovării siguranței online și securității informației, precum şi creșterii nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor din mediul online. 

Activitatea a fost organizată sub forma unei discuții dirijate în baza unui spot video la subiectul „Riscurile în mediul online”. 

VIDEO
l
Copii au participat în mod activ și au manifestat un deosebit interes față de următoarele aspecte:
  • Ce fac adolescenții în mediul online?
  • În ce mod pot  evita anumite situații de risc în mediul online.
  • Cum pot face față unei situații neplăcute în mediul online dacă aceasta totuși s-a întâmplat.
La final de sesiune, expertul a prezentat platforma www.siguronline.md - portal interactiv de informare și promovare a utilizării în siguranță a Internetului de către copii cu sprijinul și implicarea specialiștilor.



14.00 -
A doua sesiune #SaferInternetDay #BNRM a fost livrată de către trainer-ul în #educațiemediatică, Diana Silivestru, BNRM cu participarea elevilor clasei a VIII- a a Liceului Teoretic cu profil sportiv "Gloria".
Participanții au descoperit informații utile despre cum să utilizeze în siguranță Internetul și toate resursele pe care le oferă acest mega spațiu informațional.
Aceștia au analizat în mod interactiv în tehnica "World Cafe" beneficiile, riscurile și regulile de conduită în spațiul virtual. Au aflat noțiuni precum reputație și dependență online.

Sesiunea livrată a prezentat interes pentru participanții implicați și pregătiți pentru a face față provocărilor din mediul virtual, devenind mai informați și mai puternici.



Sesiunile s-au desfășurat în cadrul CPESC, BNRM, aula 23, etajul 3.

La aceste sesiuni sunt invitaţi şi alţi doritori interesaţi de acest subiect.

Mai mult

Ziua Siguranţei pe Internet 2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti