Faceți căutări pe acest blog

Împreună pentru un internet mai bun: sesiuni interactive în contextul Zilei Siguranţei pe Internet 2020În anul 2020 Ziua Siguranţei pe Internet (Safer Internet Day) este marcată la 11 februarie. Sloganul campaniei din acest an, ''Împreună pentru un internet mai bun'', este o chemare la acţiune pentru ca toate părţile interesate să-şi unească forţele şi să îşi îndeplinească misiunea în crearea unui internet mai bun pentru toată lumea, şi în special pentru utilizatorii tineri. 

Această zi are drept scop sensibilizarea cu privire la utilizarea în siguranţă a tehnologiei digitale. Cu prilejul Zilei Siguranţei pe Internet, milioane de persoane sunt solidare scopului misiunii de a face internetul un loc unde fiecare poate să utilizeze tehnologia în mod responsabil, cu respect, în mod critic şi creativ. 

În acest context, la 11 februarie 2020, Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare al BNRM organizează 2 sesiuni interactive dedicate promovării siguranței online și securității informației, precum şi creșterii nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor din mediul online. 

Sesiunile vor fi dedicate promovării siguranței online și securității informației, precum şi creșterii nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor din mediul online. 

Activitatea a fost organizată sub forma unei discuții dirijate în baza unui spot video la subiectul „Riscurile în mediul online”. 

VIDEO
l
Copii au participat în mod activ și au manifestat un deosebit interes față de următoarele aspecte:
 • Ce fac adolescenții în mediul online?
 • În ce mod pot  evita anumite situații de risc în mediul online.
 • Cum pot face față unei situații neplăcute în mediul online dacă aceasta totuși s-a întâmplat.
La final de sesiune, expertul a prezentat platforma www.siguronline.md - portal interactiv de informare și promovare a utilizării în siguranță a Internetului de către copii cu sprijinul și implicarea specialiștilor.14.00 -
A doua sesiune #SaferInternetDay #BNRM a fost livrată de către trainer-ul în #educațiemediatică, Diana Silivestru, BNRM cu participarea elevilor clasei a VIII- a a Liceului Teoretic cu profil sportiv "Gloria".
Participanții au descoperit informații utile despre cum să utilizeze în siguranță Internetul și toate resursele pe care le oferă acest mega spațiu informațional.
Aceștia au analizat în mod interactiv în tehnica "World Cafe" beneficiile, riscurile și regulile de conduită în spațiul virtual. Au aflat noțiuni precum reputație și dependență online.

Sesiunea livrată a prezentat interes pentru participanții implicați și pregătiți pentru a face față provocărilor din mediul virtual, devenind mai informați și mai puternici.Sesiunile s-au desfășurat în cadrul CPESC, BNRM, aula 23, etajul 3.

La aceste sesiuni sunt invitaţi şi alţi doritori interesaţi de acest subiect.

Mai mult

Ziua Siguranţei pe Internet 2020

Un comentariu:

 1. Did you know there's a 12 word phrase you can say to your crush... that will trigger deep feelings of love and instinctual attractiveness for you buried within his chest?

  Because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's impulse to love, worship and protect you with his entire heart...

  12 Words Will Trigger A Man's Love Impulse

  This impulse is so built-in to a man's genetics that it will drive him to try better than before to do his best at looking after your relationship.

  Matter of fact, fueling this powerful impulse is so binding to achieving the best ever relationship with your man that the second you send your man a "Secret Signal"...

  ...You will instantly notice him open his mind and heart for you in such a way he never expressed before and he'll identify you as the only woman in the galaxy who has ever truly interested him.

  RăspundețiȘtergere

Cautare in

Traduceti