DESCARCATI |
6th General Report on GRETA'’s activities:
Covering the period from 1 January to 31 december 2016 / Group of
Experts on Action against Traffiicking in Human Beings. - Strasbourg:
Council of Europe. - March 2017. - 79 p.
Raportul anual sintetizează activitatea de monitorizare a Grupului de
experți privind acțiunile împotriva traficului de ființe umane
(GRETA) pe parcursul ultimului an. De asemenea, acesta oferă exemple de
schimbări pozitive la realizarea cărora a contribuit Convenția
Consiliului Europei privind combaterea traficului de persoane..
În Raportul său pentru 2016, Grupul de experți privind lupta împotriva traficului de ființe umane al Consiliului Europei (GRETA) a subliniat problemele existente în anumite state din Europa în ceea ce privește traficul de copii.
Raportul arată că 4361 de copii au fost identificați ca fiind victime ale traficului în 12 țări europene doar în perioada 2012-2015. Mulți alții nu au fost depistați, nici protejați din cauza lacunelor în procedurile de identificare, de incapacitatea de desemnare a tutorelui legal și din lipsa adăposturile adecvate și sigure.
Raportul GRETA menționează că în mediu, copiii reprezintă o treime dintre victimele identificate ale traficului de persoane, dar acest număr variază de la o țară la alta. Copiii sunt obiectul traficului în afara frontierelor, precum și în interiorul unei țări, pentru diferite forme de exploatare, dintre care exploatarea sexuală, munca forțată, servitutea domestic, cerșitul forțat, activitățile criminale forțate și căsătoriile forțate.
GRETA denunță cele mai răspândite probleme pentru identificarea copiilor victime ale traficului și asigurarea acestora cu un adăpost sigur. Mulți copii nu beneficiază de susținerea la care au dreptul legal, menționează GRETA, iar unii continuă să fie pedepsiți pentru infracțiuni pe care au fost impuși să le comită.
Documentul oferă, de asemenea, exemple de schimbări pozitive prin aplicarea convenției, inclusiv în Republica Moldova.
Mai mult
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu