Faceți căutări pe acest blog

UE: e-publicatii - Raportul STAREA UNIUNII 2016


Starea Uniunii 2016/Comisia Europeană,Direcţia Generală Comunicare,Jean-Claude Juncker. - Luxwmburg, 2016. - 51 p.


descarcati
În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene rostește în fața Parlamentului European discursul său privind starea Uniunii, în care face un bilanț al realizărilor din cursul ultimului an și prezintă prioritățile pentru anul următor. Președintele schițează, de asemenea, modul în care Comisia va aborda cele mai presante provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană. Discursul este urmat de o dezbatere în plen, care lansează dialogul cu Parlamentul și Consiliul în vederea elaborării programului de lucru al Comisiei pentru anul următor.

Toate aceste materiale oferă o imagine completă a stării Uniunii în 2016, prin prisma viziunii președintelui Juncker. Aceasta constituie contribuția Comisiei Europene la reuniunea informală a celor 27 de șefi de stat sau de guvern, care  avut loc la Bratislava la 16 septembrie 2016


Principalele puncte:


 
Următoarele 12 luni sunt o perioadă crucială pentru realizarea unei Europe mai bune:
o Europă care protejează;
o Europă care păstrează modul de viață european;
o Europă care îi capacitează pe cetățenii noștri;
o Europă care apără atât în plan intern, cât și extern; și
o Europă care își asumă responsabilitatea.

....Mai presus de toate, Europa înseamnă pace. Nu este o coincidență faptul că cea mai lungă perioadă de pace din istoria scrisă a Europei a început odată cu constituirea Comunităților Europene.
Sunt 70 de ani de pace durabilă în Europa, într-o lume cu 40 de conflicte armate, care produc 170 000 de victime în fiecare an....

....O parte integrantă a modului nostru de viață european o reprezintă valorile noastre.
Sunt valorile libertății, democrației și statului de drept. Valori pentru care, de-a lungul secolelor, s-a luptat pe câmpul de bătaie și de la tribune.
Noi, europenii, nu putem accepta niciodată ca muncitorii polonezi să fie hărțuiți, bătuți sau chiar omorâți pe străzile din Harlow. Libera circulație a lucrătorilor este în egală măsură o valoare europeană comună, la fel ca lupta noastră împotriva discriminării și a rasismului.
Noi, europenii, suntem total împotriva pedepsei cu moartea, pentru că noi credem în valoarea vieții umane și o respectăm.
Noi, europenii, credem și în sisteme de justiție independente și eficiente.Instanțele independente țin în echilibrul necesar guvernele, companiile și oamenii. Sistemele de justiție eficiente contribuie la creșterea economică și apără drepturile fundamentale. Iată de ce Europa promovează și apără statul de drept.
A fi european înseamnă, de asemenea, a fi deschis și a face schimburi comerciale cu vecinii noștri, și nu a ne război cu ei. Înseamnă să fim cel mai mare bloc comercial din lume, cu acorduri comerciale încheiate sau în curs de negociere cu peste 140 de parteneri din întreaga lume.
Schimburile comerciale înseamnă locuri de muncă – la fiecare 1 miliard EUR pe care îl obținem din export, se creează încă 14 000 de locuri de muncă pe teritoriul UE. Mai mult de 30 de milioane de locuri de muncă, adica 1 din 7 locuri de muncă din UE, depind în prezent de exporturile către restul lumii.....

,,,,,,
CONCLUZII
Stimați deputați,
Sunt la fel de tânăr ca și proiectul european, care va împlini 60 de ani în martie 2017.
Am trăit și am lucrat pentru acest proiect întreaga mea viață.
Tatăl meu credea în Europa, deoarece credea în stabilitate, în drepturile lucrătorilor și în progres social.
Deoarece înțelegea foarte bine că pacea în Europa nu este doar prețioasă, ci și fragilă.
Cred în Europa, pentru că tatăl meu mi-a transmis aceleași valori.
Ce le transmitem însă copiilor noștri în ziua de azi? Ce le vom lăsa moștenire? O Uniune care se dezintegrează, pradă discordiei? O Uniune care și-a uitat trecutul și nu are nicio viziune pentru viitor?
Copiii noștri merită mai mult.
Ei merită o Europă care le păstrează modul lor de viață.
Ei merită o Europă care le dă putere și îi apără.
Ei merită o Europă care protejează.
A sosit momentul ca noi toți – instituțiile, guvernele, cetățenii – să ne asumăm responsabilitatea construirii acestei Europe. Împreună.,,,,

 Detalii



Mai mult



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti