Faceți căutări pe acest blog

Democraţia începe cu noi: Oră interactivă

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Democraţiei, celebrată la 15 septembrie, Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare invită elevii claselor gimnaziale la Orele interactive de studiere, prin joacă, a valorilor europene: democraţia, drepturile omului şi statul de drept, care vor fi organizate în fiecare zi de joi, până la Ziua Internaţională a Drepturile Omului. Programare – la tel. 0 22 24 10 96.
La 15 septembrie 2016, Centrul Pro-European a fost vizitat de un grup de elevi de clasa. VII-VIII de la Liceul "Doina şi Ion Aldea-Teodorovici", însoţiţi de profesoarele Veronica Pavlov şi Silvia Stogu.
Copiii au discutat despre importanţa celebrării democraţiei şi cunoaşterii valorilor care guvernează societatea: drepturile omului, democraţia, statul de drept. Fiecare dintre elevi a conştientizat cât este de important pentru societate şi că ar trebui să fie cetăţean activ şi să se implice în activităţile comunitare, deoarece prin diversitatea noastră contribuim la prosperitatea societăţii.

După explicarea noţiunilor de bază privind valorile europene, elevii au fost invitaţi să-şi testeze cunoştinţele şi să participe la jocul elaborat de Consiliul Europei despre cunoaşterea valorilor europene, care le-a oferit oportunitatea, într-un mod interactiv şi captivant să-şi consolideze cunoştinţele şi să afle mai multe despre fundamentele democraţiei: libertatea de exprimare, nediscriminarea, dreptul la vot, justiţia echitabilă, abolirea pedepsei cu moartea, egalitatea între femei şi bărbaţi. 

Echipele participante au primit diplome de participare, materiale promoţionale şi informative, iar câte un set de acest joc, în franceză şi engleză, a fost transmit la liceu.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti