Faceți căutări pe acest blog

Să sărbătorim împreună Ziua Europeană a Limbilor!

La iniţiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în fiecare an în data de 26 septembrie, începând cu 2001.

Cei 820 de milioane de locuitori din 47 de State membre ale Consiliului Europei sunt invitaţi să înveţe mai multe limbi, la orice vârstă, atât la şcoală, cât şi în afara ei. Convins că diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale şi că este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al continentului, Consiliul Europei încurajează plurilingvismul în Europa.

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, o serie de evenimente sunt organizate în toată Europa, dar şi în afara ei: manifestări pentru şi cu copii, emisiuni radio şi de televiziune, cursuri de limbi, conferinţe etc. Autorităţile naţionale împreună cu diverşi parteneri, în special şcolile, pot să decidă cu privire la natura activităţilor pe care doresc să le organizeze. Consiliul Europei a invitat statele membre să numească un "Punct de Contact Naţional" pentru a coordona acest eveniment la nivel naţional şi pentru a disemina materialul de promovare pus la dispoziţie de Consiliul Europei.

La 26 septembrie 2016, Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare vă invită să descoperiţi jocul “Autoevaluaţi-vă capacităţile lingvistice” prin care veţi putea să vă determinaţi nivelul de competenţe în limbile pe care le cunoaşteţi.

De asemnea, în această  zi sunteţi invitat să participaţi la mai multe activităţi, organizate cu această ocazie, la Chişinău.




MAI MULT:

Ziua Europeană a Limbilor: Pagina web
Câteva informaţii referitoare la limbi
Intrarea într-o eră poliglotă / Neil Madden
Jocuri cu limbile
Trimite o carte poştală de Ziua Europeană a Limbilor
Ziua Europeană a Limbilor este pentru toţi: Sunete de animale în diferite limbi

Colecţiile Centrului Pro-European de Servicii şi Comunicare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti