Faceți căutări pe acest blog

CoE_E-publicaţii 2015: Educaţie interculturală: Sarcini pentru democraţie




TASKs for democracy – 60 activities to learn and assess transversal attitudes, skills and knowledge (TASKs). - Strasbourg: Council of Europa, 2015. - 337 p.- (Pestalozzi series N°4)

Publicaţia "Sarcini pentru democraţie – 60 de activităţi pentru a învăţa şi a poseda atitudini, abilităţi şi cunoştinţe transversale" susţine eforturile învăţătorilor de promovare a democraţia prin intermediul şi în educaţie, fiind elaborată în cadrul Programului Pestalozzi al Consiliului Europei. Publicaţia reprezintă un manual pentru cei care practică activităţi de educaţie formală şi neformală.

Sunt expuse raţionamentele necesităţii de axare pe competenţe pentru democraţie în toate domeniile educaţiei, explicaţiile a ceea ce reprezintă atitudinile, abilităţile şi cunoştinţele transversale şi care este importanţa lor pentru democraţie şi de ce toate cadrele didactice trebuie să le aibă în arsenalul lor.

O listă cu componente formează nucleul publicaţiei, descriind atitudinile, abilităţile şi cunoştinţele de bază care trebuie dezvoltate de către fiecare individ pentru a fi în stare să trăiască şi să contribuie la dezvoltarea şi menţinerea societăţilor democratice în toată diversitatea lor. O colecţie de peste 50 de activităţi de învăţare şi instruire, care vor ajuta la dezvoltarea mai multor componente, precum şi un număr de activităţi de “re-învăţare” vor ajuta practicienii să promoveze dezvoltarea acestor componente în practica lor educaţională de fiecare zi.
[English version]

Toate publicaţiile din seria pestalozzi pot fi consultate aici 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti