Faceți căutări pe acest blog

Cetăţenie democratică: beneficii şi responsabilităţi

Resurse informaţionale

 Educaţia pentru cetăţenie democratică: Resursele Consiliului Europei


Educaţia joacă un rol esenţial în promovarea valorilor fundamentale ale Consiliului Europei: democraţia, drep­turile omului şi statul de drept, precum şi în prevenirea încălcării drepturilor omului. În sens larg, educaţia este considerată din ce în ce mai mult un scut împotriva creş­terii violenţei, rasismului, extremismului, xenofobiei, dis­criminării şi intoleranţei.






Educaţia civică în Europa



Educația civică le oferă elevilor cunoștințele, deprinderile și valorile necesare pentru a se putea implica activ în societate. Trebuie să încurajăm acest lucru, căci participarea activă stă la baza valorilor democratice ale Europei. De asemenea, trebuie să punem mai mult accent pe formarea cadrelor didactice în acest domeniu, astfel încât copiii să fie inspirați să devină cetățeni activi”.


Androulla Vassiliou, comisar pentru educație, cultură, multilingvism și tineret






 Materiale didactice pe teme europene

 

Dacă sunteţi în căutare de informaţii care vă pot servi ca bază pentru predare, „Spaţiul profesorului” vă oferă, de asemenea, material didactic gratuit despre Europa în general şi despre cele mai importante domenii de acţiune. Tot aici puteţi găsi cărţi de colorat, broşuri, fişe informative şi multe altele, împărţite, ca şi jocurile, pe categorii de vârstă.




Videomateriale didactice pe teme europene

Descoperiți Uniunea Europeană cu EuroparlTV

20 de videoclipuri - 20 de teme
"Descoperiți Uniunea Europeană cu EuroparlTV" este titlul pachetului nostru pedagogic ce se adresează profesorilor care predau elevilor cu vârste de 11-15 și 15-18 ani.





 

  UE: Anul european al cetăţenilor 2013: Publicaţii

 Anul 2013 este dedicat promovării drepturilor care decurg din statutul de cetăţean al UE.
Pe parcursul anului, Uniunea Europeană va încuraja dialogul, la toate nivelurile, dintre autorităţi şi reprezentanţii societăţii civile şi ai întreprinderilor. În acest sens, se vor organiza conferinţe şi alte tipuri de manifestări în întreaga Uniune - toate cu scopul de a determina ce aşteptăm de la UE în perspectiva anului 2020.

RESURSE (publicaţii, materiale video, pagini web) despre Anul european al cetăţenilor, cetăţenia participativă şi drepturile în UE

.

Colecţii CPESC privind educaţia








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti