Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicații - Consiliul Europei & Inteligența Artificială

Council of Europe & Artificial intelligence: Overview of the Council of Europe activities on AI. - Strasbourg: Council of Europe, 2023. - 32 p.

Disponibil: https://rm.coe.int/brochure-artificial-intelligence-en-march-2023-print/1680aab8e6

Consiliului Europei & Inteligența Artificială: Prezentarea activitatilor Consiliului Europei privind IA

În timp ce aplicarea inteligenței artificiale (IA) promite numeroase avantaje societății, există o preocupare tot mai mare în rândul publicului cu privire la efectele dezvoltării sale și impactul asupra drepturilor omului, democrației și statului de drept. Consiliul Europei, o organizație internațională cu un mandat unic de a crea standarde legale privind drepturile omului, se mobilizează pentru a dezvolta norme adaptate la provocările întâmpinate, inclusiv o Convenție-cadru privind Inteligența Artificială. 

Cele mai multe comitete ale Consiliului Europei, organe interguvernamentale și organisme specializate, precum și structurile sale de monitorizare, iau în considerare impactul inteligenței artificiale asupra domeniului lor de activitate. 

Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a decis în Termenii de Referință ai Comitetului privind Inteligența Artificială (CAI) să îi atribuie sarcina de a "menține o abordare transversală, coordonând, de asemenea, munca sa cu alte comitete interguvernamentale și entități ale Consiliului Europei care abordează în mod egal implicatiile inteligenței artificiale în domeniul lor de activitate, furnizând acestor comitete și entități orientări în conformitate cu cadru legal în curs de dezvoltare și asistându-le în rezolvarea problemelor". 

Acest document conține o prezentare generală a lucrărilor realizate până în prezent sau planificate de comitetele interguvernamentale și alte entități ale Consiliului Europei în domeniul inteligenței artificiale.

CUPRINS: 


Informatii suplimentare: 
Consiliul Europei si Inteligenta Artificala - Pagina web
CoE: e-publicații recente - Mergem inainte 2022: Raportul anual al Secretarului General al Consiliului Europei
Inteligență artificială - un nou portal de promovare a cooperării globale lansat de opt organizații internaționale

Mai multe publicatii:
CoE : e-publicații recente - Inteligența artificială și educația: O opinie critică prin prisma drepturilor omului, democrației și statului de drept
CoE: achiziții noi 2023 (II): Mass-media, internet, inteligență artificială, protecția datelor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti