Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicații: Carta Socială Europeană Revizuită: Comentariu pe articole

The Revised European Social Charter: An Article by Article Commentary / Karin Lukas. - Strasbourg: Edward Elgar Publishing, 2021. - 432 p. - (Elgar Commentaries series).



Acesta este un titlu cu acces deschis, gratuit pentru a fi citit, descărcat și partajat pe Elgaronline.com. Accesul online deschis la cartea Cartea socială europeană revizuită oferă un comentariu articol cu ​​articol, care a fost posibil cu ajutorul financiar al Consiliului Europei. Opiniile exprimate în lucrare nu pot fi considerate în niciun fel că reflectă opinia oficială a Consiliului Europei.

Acest Comentariu detaliat explorează granițele drepturilor sociale la nivel european prin analiza Cartei sociale europene revizuite (RESC), cel mai cuprinzător document regional privind drepturile sociale. Comentariul consideră tratatul drept omologul Convenției Europene a Drepturilor Omului, examinând modul în care acesta stabilește drepturile fundamentale în domeniul social. Se concentrează în primul rând pe jurisprudența bogată dezvoltată de organismul de monitorizare al Cartei, Comitetul European pentru Drepturi Sociale (ECSR).

Subiectele principale includ:

• discuții despre aplicarea drepturilor sociale în practică
• examinarea implementării CSER în dreptul național
• un ghid pentru drepturile sociale și obligațiile corespunzătoare în materie de drepturile omului pentru statelor europene care au ratificat Carta
• analiza drepturilor economice, sociale și culturale din Europa într-o serie de domenii, inclusiv locuințe, sănătate, educație, ocuparea forței de muncă, protecție juridică și socială, migrație și nediscriminare.

Contribuind la o înțelegere mai profundă a modului în care autoritățile de stat și alți actori ai drepturilor omului aplică drepturile sociale în Europa, acest Comentariu va fi o resursă esențială pentru cadrele universitare și studenții de drept european și drepturile omului. Prezentarea și analiza jurisprudenței CSER vor fi, de asemenea, benefice pentru practicieni, parlamentari și activiști pentru drepturile omului.

Disponibil: https://www.elgaronline.com/monobook-oa/book/9781789903645/9781789903645.xml

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti