Faceți căutări pe acest blog

Consilul Europei: Acțiune concertată împotriva traficului de persoane și a traficului ilegal de migranți

Concerted action against human trafficking and the smuggling of migrants: Report / Committee on Migration, Refugees and Displaced Persons; Vernon COAKER - Strasbourg: Council of Europe, 06 January 2020. - 20 p. ( Accesat 6.01.2023)




Articolul 4 al Convenției Europene a Drepturilor Omului interzice traficul de persoane. Prin urmare, statele membre trebuie să protejeze orice persoană aflată sub jurisdicția lor împotriva traficului de ființe umane, iar victimele au dreptul ca orice încălcare să fie examinată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în ultimă instanță. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de persoane devin victime ale traficanților din Europa, în special migranții. Exploatarea lor este adesea însoțită de violență fizică și psihologică și amenințări, mai ales împotriva femeilor.

Un statut de migrație ilegală și faptul că un copil este un migrant neînsoțit sunt situații deosebit de vulnerabile. Prevenirea traficului și asigurarea protecției victimelor trebuie să fie de cea mai mare prioritate. Este necesar să se revizuiască percepțiile înrădăcinate din punct de vedere cultural care sunt favorabile traficului de persoane.


Consiliul Europei ar trebui să facă mai mult pentru a combate traficul de persoane și pentru a se asigura că standardele sale juridice sunt adecvate și implementate de toate statele membre. Parlamentarii naționali ar trebui să asiste la implementarea pe plan intern a recomandărilor cuprinse în rapoartele Grupului de experți pentru acțiunea împotriva traficului de ființe umane (GRETA).



In cadrul ședinței sesiunii de iarnă a APCE din 30 ianuarie 2020 a fost prezentat și pus în discuție Raportul "Acțiune concertată împotriva traficului de persoane și a traficului ilegal de migranți", elaborat de dl Mr Vernon COAKER, Regatul Unit, SOC, în cadrul Comisiei pentru migrație, refugiați și persoane strămutate. În baza acestui raport au fost adoptate Rezoluția 2323 și Recomandarea 2171.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti