Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicații recente - Pledează pentru pace. Discursul instigator la ură nu este o opțiune

   

Pledează pentru pace. Discursul instigator la ură nu este o opțiune. - Council of Europe. - Strasbourg: Council of Europe Publishing, 2021. - 20 p. [Accesat 25.03.2021]

Disponibil: https://rm.coe.int/speak-peace-romanian-screen/pdf/1680a1eacc

Publicația "Pledează pentru pace! Discursul instigator la ură nu este o opțiune!" explorează conceptele de discurs de ură, manifestările sale, precum și riscurile asupra drepturilor omului și democrației. Această broșură a fost elaborată pentru orice persoană, precum și organizații ale societății civile și pentru oricine altcineva care simte necesitatea de a înțelege mai bine fenomenul discursului de ură și dorește să întreprindă ceva pentru combaterea discursului de ură, luând atitudine împotriva acestuia în diversele societăți în care trăiesc. Broșura oferă explicații cu privire la discursul de ură și propuneri pentru acțiuni de prevenire și combatere a discursului de ură.

Publicația a fost tradusă din Engleză și în alte limbi, inclusiv în română și rusă, pentru susținerea campaniilor de combatere a discursului de ură și a altor activități ale organizațiilor din domeniu, inclusiv susținerea mobilizării tinerilor și activismului societății civile.

Broșura "Pledează pentru pace! Discursul instigator la ură nu este o opțiune! este acum disponibilă în versiune electronică pe site-ul Anti-discriminare al Consiliului Europei și al Facilității Orizontale, Parteneriat și Buna Guvernare și va fi distribuită pe scară largă online și prezentată la evenimentele virtuale organizate în pandemie. Versiunea tipărită va fi disponibilă din primăvară în oficiile locale ale Consiliului Europei și Uniunii Europene.

Noua publicație la tema discursului de ură este produsă în cadrul programelor de cooperare ale Uniunii Europene și Consiliului Europei. 

Mai mult

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti