Faceți căutări pe acest blog

CoE: e- publicații recente - Multilateralism 2020. Raportul anual al Secretarului General al CoE

Multilateralism 2020. Annual report of the Secretary General of the Council of Europe = Multilateralism 2020. Raportul anual al Secretarului General al Consiliului Europei. - Strasbourg, 2020. - 49 p. [Accesat la 10.07.2020].
Disponibil: https://rm.coe.int/multilateralism-2020-annual-report-of-the-secretary-general/16809ef144

Consiliul Europei s-a dovedit a fi un gardian esențial, indispensabil al drepturilor omului în timpul pandemiei Covid-19. Aceasta este una dintre concluziile principale ale unui nou raport al Secretarului General care acoperă acțiunile Consiliului Europei de la reuniunea ministerială de la Helsinki din mai 2019 și răspunsul organizației la pandemia Covid-19 din 2020.
„Sprijinul și îndrumarea noastră bazată pe valoare către statele membre în apărarea drepturilor omului, a democrației și a statului de drept în timpul crizei este un exemplu perfect de multilateralism și de ce trebuie să-l protejeze. În acest sens, am trecut testul de stres ”, a declarat secretarul general, Marija Pejčinović Burić, într-o informare pentru jurnaliști.
Raportul detaliază îndrumările Consiliului Europei către statele membre în timpul pandemiei, inclusiv așa-numitul set de instrumente conceput pentru a ajuta la asigurarea faptului că măsurile luate de statele membre în timpul crizei rămân proporționale cu amenințarea reprezentată de răspândirea virusului și sunt limitate în timp.


Secretarul general a subliniat, de asemenea, necesitatea reformelor ulterioare. „Vreau să fac ca Consiliul Europei să devină mai puternic și mai eficient pentru a aborda atât provocările continue, cât și cele emergente”, a spus oficialul și a evidențiat egalitatea de gen, lupta împotriva discursului instigator la ură și a crimelor de ură, precum şi a inteligenței artificiale ca priorități ale organizației.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti