Faceți căutări pe acest blog

CoE: e- publicații recente - Raportul anual privind activităţile ECRI 2018

               
 Annual report on ECRI'S activities covering the period from 1 January to 31 December 2018 = Raportul anual privind activităţile ECRI care acoperă perioada cuprinsă între 1 ianuarie și 31 decembrie 2018 / Consiliul Europei, Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI). - Strasbourg, 2018. - 51 p. [Accesat 17 iunie 2019].

Disponibil la: https://rm.coe.int/annual-report-2018/168094d6fe

În raportul său anual, ECRI prezintă principalele tendințe în domeniile rasismului, discriminării rasiale, xenofobiei, antisemitismului și intoleranței în Europa. Scopul acestui exercițiu este de a arăta contextul în care ECRI operează. Caracteristicile precise şi amploarea acestor tendințe, observate în cursul diferitelor activități ale ECRI, diferă de regiune la regiune şi țară la țară. Cu toate acestea, ele sunt suficient răspândită pentru a justifica o mențiune specială. În cursul anului 2018, ECRI a finalizat vizitele de țară rămase din al cincilea ciclu de monitorizare, concentrându-se pe următoarele subiecte principale: legislația națională împotriva rasismului şi a discriminării rasiale, rasismul şi discursul homo / transfobie de ură şi violență, precum şi integrarea de politici. În plus, ECRI a acoperit, de asemenea, un anumit număr de subiecte specifice fiecărei țări, care includea, printre altele, discriminarea persoanelor LGBT.

Nici o nouă ratificare a Protocolului nr. 12 la Convenția Europeană a Drepturilor Omului privind interzicerea generală a discriminării nu a avut loc în 2018. Până în prezent, aceasta a fost ratificată de doar 20 din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti