Faceți căutări pe acest blog

Uniunea Europeană : Ce este și ce face: Expozitie

Ce face UE în diverse domenii şi ce rezultate obţine pentru a îmbunătăți viața oamenilor din Europa și din afara acesteia.

Pe parcursul lunii mai - Zilelor Europene  Centrul Pro European de servicii si comunicare al BNRM,   Va oferă ocazia de a afla  mai mult despre Uniunea Europeană  : istoria .prezentare generală , instituții  politici si activiăți în diferite domenii, vizitând Expoziția de cărți   ” Uniunea Europeană : Ce este și ce face   ”  în spațiul CPESC de la et.3 al BNRM
  Uniunea Europeană (UE) este unică. Nu este un stat federal, precum Statele Unite ale Americii, deoarece statele membre ale UE rămân națiuni suverane independente. De asemenea, nu este pur și simplu o organizație interguvernamentală, precum Organizația Națiunilor Unite, deoarece țările membre pun în comun o parte a suveranității lor și obțin, astfel, o mai mare putere și influență colectivă decât în cazul în care ar acționa în mod individual. Suveranitatea este pusă în comun prin adoptarea de decizii comune la nivelul unor instituții comune precum Parlamentul European, care este ales de cetățenii UE, și Consiliul European și Consiliul care, ambele, reprezintă guvernele naționale. Aceste instituții iau decizii pe baza propunerilor prezentate de Comisia Europeană, care reprezintă interesele UE în ansamblu.


  • Ce rol îndeplinește Uniunea Europeană?
  • De ce și cum a fost înfiinţată?
  • Cum funcţionează?
  • Ce a reușit să realizeze până acum în interesul cetăţenilor ei și care sunt noile provocări cu care se confruntă în prezent?
  • Într-o lume globalizată, va putea Uniunea Europeană să concureze cu succes cu alte economii dezvoltate și să își menţină în același timp standardele sociale?
  • Cum poate fi gestionată imigraţia?
  •  Care va fi rolul Europei pe scena mondială în anii care vin? 
  • Până unde se vor extinde frontierele UE?
  •  Și care este viitorul monedei euro?
Această expozitie vă oferă răspunsurile

Aici găsiți, de asemenea informatia despre modul în care acționează UE în diverse domenii de competență, din ce motive și cu ce rezultate.Vezi de asemenea
UE pe scurt
Ţări Simbolurile UE Bugetul UE UE, în cifre Anii europeni
Istorie Instituţii şi organisme ale U
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti