Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicatii - Donarea de organe și țesuturi: un ghid pentru a înțelege mai bine principiul interzicerii comercializării lor

Ghid pentru punerea implementarea principiului interzicerii comercializării corpului uman și a părților sale, de la donatori vii sau decedați. - Strasbourg, 2018. - 14 p. [Accesat la 2 mai 2018]
 Disponibil la :  http://rm.coe.int/guide-financial-gain/16807bfc9a,
Consiliul Europei a publicat recent un nou ghid pentru a înlesni punerea în aplicare a principiului conform căruia corpul uman și părțile sale nu trebuie să genereze, ca atare, câștiguri financiare.
Principiul interzicerii câștigurilor financiare/comercializării, astfel cum este prevăzut în Convenția de la Oviedo și în protocolul adițional referitor la transplantul de organe și țesuturi de origine umană, garantează respectarea demnității umane. Ca principiu-cheie în combaterea traficului de ființe umane în scopul extracției de organe și țesuturi, este interzis comerțul cu organe și țesuturi sau obținerea unui câștig financiar sau a altor avantaje comparabile pentru donator care are un intermediar sau pentru cei care participă procesul de transplant.

Acest principiu contribuie, de asemenea, la promovarea donațiilor altruiste și la asigurarea siguranței și calității părților corpului uman donate pentru un sistem fiabil de donare.

Ghidul subliniază faptul că interzicerea câștigului financiar/comercializării nu împiedică compensarea pentru pierderile de venit și pentru rambursarea cheltuielilor medicale sau pentru compensarea daunelor nejustificate rezultate din înlăturarea organelor, țesuturilor sau celulelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti