Faceți căutări pe acest blog

Boxa de idei a Bibliotecilor fără Frontiere



Alături de școală, familie, activitatea asociativă și cadrul de viață, există de acum înainte încă un spațiu de învățare și deschidere spre lume: rețelele sociale și internetul.

Noi forme de învățare și acces la cultură pentru cele mai vulnerabile pături sociale sau aflate localitățile cele mai îndepărate de focarele culturale sunt implementate și promovate de către ONGul ”Biblioteci fără Frontiere” prin Boxa sa de Idei. Această formă originală de promovare a culturii și învățământului a fost prezentată în cadrul Forumului Mondial pentru Democrație 2016 și a concurat pentru Premiul pentru Inovare Democratică decernat de Consiliul Europei.


Doar în 20 de minute Boxa de Idei, care reprezintă un kit mediatic, creat de Philippe Starck, oferă un spațiu cultural și educativ apropiat de cetățeni: conexiune internet, calculatoare și tablete, cărți electronice și pe suport de hârtie, cinema, aplicații, cursuri de instruire online și jocuri. Acest dispozitiv complet și inovator joacă un rol important în difuzarea învățământului și culturii și permite astfel atragerea noului public. Detalii despre Boxa de Idei găsiți aici: https://www.bibliosansfrontieres.org/fr/activites/nos-outils/ideas-box/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti