Faceți căutări pe acest blog

Explorează gusturile Europei

Cartea gustului: Explorarea gusturilor Europei=Taste book: Explore the tastes of Europe/ . - Luxemburg., 2015. - 71 p. 
Disponibil la :
 https://publications.europa.eu/ro/publication-detail/-/publication/b0fe9d8a-795d-4ca6-9393-7ce01f453d2f
 
Amestecul diverselor culturi, tradiții și climate ale Europei a dat naștere la o gamă unică de produse care acoperă gama întreagă de alimente.De la carne la fructe, de la ierburi la vin, există mii de produse pe care sîntemmîndri să le numim ale noastre. Tehnicile pot fi adesea să-și tragă originea din adîncuri de secole cînd metodele au fost transmise din generație în generație, asigurându-se ca acestea să rămînă de cel mai înalt nivel, iar calitatea nicînd să nu diminueze.

Pasiunea autorilor pentru alimente s-a reflectat și asupra unui portofoliu impresionant de feluri de mîncare și bucătării.Simple farfurii cu foarte puține ingrediente și nevoia de intervenție minimă pot fi produse cu eforturi minime.Totuși, arome îndrăznețe și condimente neobișnuite de asemenea pot duce la inspirație pentru afaceri gastronomice mai aventuroase.În acest sens, autorii publicaţii speră să deschidă apetitul gurmanzilor şi îi invită să exploreze şi să înveţe din toate ce poate să ofere Europa.

Fiecare rețetă este centrată pe un produs, care este în primul rînd explorat în contextul său european înainte ca să fie stabilit pas cu pas felul de mîncare.

Deci, delectați-vă de bucatele favorite tradiționale sau, de ce nu, mergeți la ceva un pic mai avangard?


Vezi de asemenea :


Senzațional! Rețete cu produse europene de calitate
- Luxemburg: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, 2020. - 174 p.








 Colecția CPESC  

H.2.1/2006 CU      641.5      III- 124661

Cultures culinaires d'Europe : identité, diversité et dialogue / Conseil de l'Europe. Direction générale de l'éducation, de la culture et du patrimoine, de la jeunesse et du sport. - Strasbourg : Conseil de l'Europe, 2006. - 526 p. : ill.- 92-871-5783-9

 641.5      IV-59096
Culinary cultures of Europe  : Identity, diversity and dialogue / ed. by Darra Goldstein and Kathrin Merkle, with contrib. by authors from 40 Council of Europe member states, with an introd. by Fabio Parasecoli and conclusions by Stephen Mennell ; Council of Europe. Directorate General IV--Education, Culture and Heritage, Youth and Sport . ─ Strasbourg : Council of Europe Publishing, 2005
502 p. : il., fot. ; 27 cm.


641.4 / D - 29    II-711835

De la Bunica. Rețete de iarnă din Euroregiunea Dunărea de Jo
s
  / red. : Tudor Brînzan ; graf. : Tiberiu Mănoiu ; Asociația pentru Dezvoltarea Durabilă a Deltei Dunării . ─ Bucureşti : [s. n.] , 2015. -
70 p. : il.








641.5 / M-74  III-142597


MIRON, Viorel; MIRON, Marina. 
La rădăcinile gustului : Republica Moldova = At the roots of taste : Republic of Moldova / Viorel Moron, Marina Miron . ─ Chişinău : [s. n.] , 2023
61 ; 15 pag (pag. opusă). - (Frontiere comune. Soluții comune).
Proiect inițiat de Uniunea Europeană

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti