Faceți căutări pe acest blog

„Problemele societăţii dezbinate reflectate prin caricatură”: Expoziţie



Până la 10 iulie 2015 vă aşteptăm la Biblioteca Naţională, în spaţiile Centrului Pro-European et. 3), să vizitaţi o expoziţie inedită de caricaturi cu genericul „Problemele societăţii dezbinate reflectate prin caricatură”, organizată de Ambasada Germaniei în Republica Moldova. Lucrările rezumă probleme politice şi sociale din Republica Moldova care, în opinia autorilor, duc la dezbinarea societăţii.Caricaturile sînt rezultatul unui atelier de creaţie, realizat cu participarea studenţilor de la Facultatea de Arte Plastice a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, coordonați de caricaturiștii Alex Dimitriov și Vasile Sitari.


Prezentă la evenimentul de lansare din 10 iunie, Excelenţa Sa, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Doamna Ulrike Knotz, a menţionat, că deloc întâmplător autorii proiectului şi-a oprit atenţia asupra caricaturilor. Acestea, în opinia Excelenţei Sale, ar putea să-i motiveze pe oameni să abordeze mai productiv problemele cu care se confruntă zi de zi:



„Caricatura este „arta râsului”. Dacă aceasta este reuşită ea face din observator, poate, nu un om mai bun, însă unul mai critic, mai autocritic, mai creativ şi suveran. Împreună cu colegii mei de la Ambasada Germană ne-am gândit că diversitatea etnică din Republica Moldova este o temă minunată pentru caricatură. Am observat că în dezbaterile politice, iar din acestea sunt aici o mulţime, diversitatea etnică şi lingvistică a ţării sunt percepute drept o povară. De fapt, această diversitate reprezintă, în realitate, o bogăţie, un potenţial care ar trebui să fie abordat inteligent şi utilizat pentru binele tuturor. Mă bucur pentru faptul că proiectul nostru a adus atît de multe rezultate interesante şi sugestive”, a constatat Ulrike Knotz.



Imediat după vernisaj, Ambasada Germaniei la Chişinău a organizat, în sala Centrului Pro-European o masă rotundă la tema „Societate dezbinată-ridicol!?”, moderată de jurnalistul Vasile Botnaru, la care au participat reprezentanţi ai societăţii civile. Scopul dezbaterii a fost de a prezenta modul de viaţă al oamenilor într-o societate în care se vorbesc mai multe limbi, dialogul dintre membrii societăţii, colaborarea dintre ei, dar şi faptul că diversitatea lingvistică din Republica Moldova reprezintă un avantaj şi o bogăţie.



Informaţii suplimentare despre expoziţie:

Ambasada Germaniei a organizat o expoziţie de caricaturi la Biblioteca Naţională

Sala Europei // O expoziţie INEDITĂ de caricaturi privind DEZBINAREA societăţii, vernisată la Chişinău

„Caricatura ar trebui să pună oamenii pe gânduri şi să-i îndemne să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor”: Pe marginea unei expoziții de caricaturi de la Chişinău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti