Faceți căutări pe acest blog

Consiliul Europei: Consolidarea respectării valorilor fundamentale

La 18 februarie 2015, la Centrul Pro-European a avut loc o şedinţă informativă pentru sudenţii Anului I de la Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova (IRIM), Facultatea Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice. Specialiştii Centrului Pro-european au informat participanţii despre rolul Consiliului Europei în protecţia valorilor fundamentale: drepturile omului, democraţia, statul de drept şi sursele info-documentare din care se pot documenta referitor la activitatea acestei importante Organizaţii pan-europene. A fost demonstrat filmul corporativ despre Consiliul Europei, care este disponibil în limbile engleză, franceză, rusă.

De asemenea, participanţilor li s-a vorbit despre cooperarea dintre Republica Moldova şi Consiliul Europei şi despre importanţa mecanismelor de monitorizare ale CoE pentru asigurarea respectării drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept la nivel naţional, dar şi despre rolul cetăţenilor în promovarea acestor valori în viaţa de zi cu zi. Cei prezenţi au fost de acord că valorile europene trebuie nu doar învăţate, acestea trebuie trăite în viaţa de zi cu zi.




O atenţie specială a fost acordată  Portalului de bloguri al Centrului Pro-European, celor prezenţi fiindu-le explicate modalităţile de căutare şi accesare a diverselor masive informaţionale. 

Studenţii au aflat care sunt cele mai populare subiecte accesate şi s-au arătat interesaţi de condiţiile de înaintare a plângerilor la CEDO.

După prezentare a urmat o sesiune de întrebări şi răspunsuri, după care cei prezenţi au încercat împreună să verifice dacă trăiesc într-o democraţie, în baza Cartei Consiliului Europei privind educaţie pentru cetăţenie democratică şi educaţia pentru drepturile omului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti