Aceste 2 publicații elaborate de Consiliul Europei își propun să ajute ONG-urile în desfășurarea campaniilor naționale de comunicare și advocacy cu privire la Convenția de la Istanbul, să genereze narațiuni pozitive și să risipească miturile și dezinformarea cu privire la convenție. Campaniile pot avea ca scop fie să deschidă calea către ratificarea Convenției de la Istanbul, fie să sporească calitatea implementării acesteia.
Methodology for civil society organisations to run
communication/advocacy campaigns to promote
the values, aims and main provisions of the Council
of Europe Convention on preventing and combating
violence against women and domestic violence: [Resursă electronică] / Strasbourg : Council of Europe publishing, 2022. – 29 p. (Accesat 07.12.2022).
Metodologie pentru organizațiile societății civile pentru desfășurarea campaniilor de comunicare/advocacy de promovare a valorilor, scopurilor și principalelor prevederi ale Convenției Consiliului Europei pentru prevenirea și combaterea violeneței împoriva femeilor și a violenței domestice.
Prezenta metodologie a fost dezvoltată de Rețeaua Women Against Violence Europe (WAVE) cu sprijinul Consiliului Europei și al ONU Femei în 2020, cu scopul de a concepe, dintr-o abordare centrată pe victimă, bazată pe drepturile omului, sensibilă la gen, a unei metodologii și a unor instrumente de promovare a valorilor, obiectivelor și prevederilor Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută și sub denumirea de Convenția de la Istanbul.
Metodologia prezintă o strategie pentru campaniile de comunicare și advocacy care urmează să fie implementate de organizațiile locale ale societății civile (ONG), în special în țările care s-au confruntat cu reacții politice împotriva drepturilor femeilor și în special împotriva Convenției de la Istanbul. Scopul principal al acestor campanii de comunicare și advocacy este de a promova valorile, scopurile și beneficiile Convenției de la Istanbul prin generarea de narațiuni pozitive și eliminarea miturilor și dezinformării referitoare la convenție. Promovarea Convenției de la Istanbul într-un limbaj simplu și accesibil va crește gradul de conștientizare a grupurilor vizate cu privire la drepturile femeilor și, în cele din urmă, la modul în care violența împotriva femeilor poate fi prevenită și abordată. În acest sens, prezenta metodologie oferă mesaje și instrumente cheie pentru ONG-urile locale pentru a implementa eficient aceste campanii de comunicare și advocacy și pentru a le sprijini în utilizarea acestor instrumente. Instrumentele de comunicare și advocacy propuse pot fi adaptate de ONG-urile locale care organizează campaniile, în funcție de etapa implementării Convenției de la Istanbul în țara lor.
* * *
Checklist for civil society organisations to run communication/ advocacy campaigns to promote the values, aims and main provisions of the Council of Europe Convention on preventing and combating violence against women and domestic violence: [Resursă electronică] / Strasbourg : Council of Europe publishing, 2022. – 11 p. (Accesat 07.12.2022).
Disponibil:
Lista de verificare pentru organizațiile societății civile pentru desfășurarea campaniilor de comunicare/advocacy de promovare a valorilor, scopurilor și principalelor prevederi ale Convenției Consiliului Europei pentru prevenirea și combaterea violeneței împoriva femeilor și a violenței domestice.
Această listă de verificare a fost elaborată pentru a ajuta organizațiile societății civile (ONG-urile) la organizarea campaniilor de comunicare și advocacy cu scopul de a promova valorile, scopurile și principalele prevederi ale Convenției Consiliului Europei pentru prevenirea și combaterea violeneței împoriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută și ca Convenția de la Istanbul prin generarea de narațiuni pozitive și eliminarea miturilor și dezinformării referitoare la convenție. Deși lista de verificare ar trebui să servească drept foaie de parcurs pentru planificarea campaniilor, ea nu ar trebui să fie considerată prescriptivă și va rămâne la latitudinea ONG-urilor să decidă ce acțiuni și instrumente propuse sunt în măsură să implementeze în funcție de nevoile naționale și de resursele disponibile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu