Faceți căutări pe acest blog

UE: e-publicații - Pionierii UE: Deschizătorii de drumuri care au pus bazele Europei de astăzi


Pionierii UE: Deschizătorii de drumuri care au pus bazele Europei de astăzi/ Comisia Europeană, Direcția Generală Comunicare.. - Luxemburg: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene , 2021. - 48 p.

pdf ISBN 978-92-76-10806-1 doi:10.2775/271441 NA-02-19-702-RO-N


De la luptători în rezistență și supraviețuitori ai Holocaustului, până la politicieni și chiar și o vedetă de cinema, liderii vizionari prezentați în această broșură au inspirat crearea Europei în care trăim astăzi. 

Pionierii UE sunt un grup divers de oameni, însă au avut un ideal comun: o Europă pașnică, unită și prosperă. Mulți dintre ei au depus eforturi pentru a pune capăt conflictelor din Europa după ororile cauzate de două războaie mondiale și pentru a promova pacea și solidaritatea între oameni. 

Pionierii UE au fost campioni ai valorilor fundamentale pe care se întemeiază Uniunea Europeană: 

  • libertate, democrație și egalitate; 
  • respect pentru demnitatea umană, drepturile omului și statul de drept; 
  • solidaritate și protecție pentru toți membrii societății. 

Obiectivul acestei broșuri este de a documenta impactul pe care l-au avut contribuțiile lor la crearea bazelor UE. Pionierii UE au depus eforturi pentru pace și prosperitate și pentru a eradica excluderea socială și discriminarea. Ei au contribuit la dezvoltarea sistemelor care au condus la stabilitate economică și, în final, la moneda unică și au promovat istoria culturală bogată a Europei. Fără ambiția și imaginația lor, nu am trăi în sfera de pace și stabilitate care este Europa modernă.





 Vezi de asemenea

Părinții fondatori ai UE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti