Faceți căutări pe acest blog

CoE: e- publicații recente - Autoritățile de reglementare pentru media electronică și alfabetizare media


Regulatory Authorities for Electronic Media and Media Literacy - Comparative analysis of the best European practices = Autoritățile de reglementare pentru media electronică și alfabetizare media. Analiza comparativă a celor mai bune practici europene / Robert Tomljenović. - Strasbourg, 2018 . - 80 p. - [Accesat 6 aprilie 2019].


Studiul analizează și indică provocările și problemele legate de viața într-o lume mediată prin hipertehnologii digitale, în care ne confruntăm cu nenumărate informații, probleme de dezinformare și știri false, separare algoritmică în camere ecologice ideologice, discursuri de ură, jurnalism clickbait și a scăzut încrederea atât în ​​mass-media tradițională, cât și în nivelul profesionalismului jurnalistic.

De asemenea, studiul explică atât termenul, cât și conceptul de alfabetizare mediatică și este important să o definim din cauza diferitelor abordări și scopuri (educație, protecție împotriva conținutului media dăunător, manipulare sau propagandă, angajare civică etc.) și politici diferite.
Studiul subliniază că o condiție prealabilă pentru fiecare proces democratic este un cetățean bine informat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti