Faceți căutări pe acest blog

70 de ani ai Consiliului Europei în spațiu și timp


Biblioteca Națională a Republicii Moldova în cooperare cu Oficiul Consiliului Europei la Chișinău organizează expoziția-eveniment cu genericul “Explorați cei 70 de ani de activitate ai Consiliului Europei” în contextul celei de-a 70-a aniversări a Consiliului Europei cu sloganul "Drepturile noastre, Libertățile noastre, Europa noastră".




Expoziția propune o incursiune în istoria, realizările și impactul activităților Consiliului Europei, beneficiile pentru cetățenii Republicii Moldova. De asemenea, sunt prezentate colecțiile și serviciile de informare europeană ale Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova și Centrului Pro-European de Servicii și Comunicare al BNRM (CPESC) care facilitează accesul la resursele Consiliului Europei.



“70 de acțiuni pe care Consiliul Europei le-a înfăptuit pentru noi” sunt prezentate prin publicații, documente, fișe informative din colecţia Centrului Pro-European de Servicii și Comunicare al BNRM. Publicul se va familiariza cu politicile, prioritățile și realizările Consiliului Europei privind: drepturile omului; democraţie; justiţie; copii; tineri; cultură, educaţie şi sport; sănătate şi medicină; mediul înconjurător. Totodată, vizitatorii vor obține informații privind dezvoltarea relațiilor și parteneriatului Consiliului Europei cu Republica Moldova, programele comune ale Consiliului Europei și Uniunii Europene realizate în și pentru Moldova.




Seria de Panouri Expoziționale oferite de Consiliului Europei reprezintă versiunea în limba română și rusă a celor 




expuse la expoziția aniversară inaugurată în incinta Consiliului Europei la 8 aprilie 2019. Acestea ilustreaza retrospectiva celor 70 de ani de istorie și activitate a COE prin informatii cronologice relevante de la fondarea Consiliului Europei şi până în prezent (1949 – 2019) pentru fiecare decadă în parte. 



Inaugurarea expoziției- eveniment  a avut loc la 8 mai 2019, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova cu participarea Tatiana Molcean, Secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, 


0

domnului William Massolin, Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău,


Dl. Pascal Le Deunff, Ambasador al Franței în Republica Moldova,


, ambasadori ai ţărilor membre ale Consiliului Europei acreditaţi în Republica Moldova, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

Evenimentul a fost moderat de către Dna Elena PINTILEI,  Director General al BNRM


Expoziția va putea fi vizitată în perioada 8 mai - 30 iunie 2019.

Structura expozitiei 




Informatii suplimentare
Platformă online aniversară privind marcarea a 70 de ani de la fondarea Consiliul Europei

A 70-a aniversare a Consiliului Europei - un site web
pentru a explora povestea europeană

http://cpescmd.blogspot.com/2019/01/platforma-online-aniversara-privind.html



70 de acțiuni pe care Consiliul Europei le-a înfăptuit pentru noi
https://cpescmd2.blogspot.com/2019/05/70-de-actiuni-pe-care-consiliul-europei.html

IN  MEDIA





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti