Faceți căutări pe acest blog

Expozitia „EUROPA pentru FEMEI"


04.03-14.03.2016
Expozitia „EUROPA pentru FEMEI”  prezintă publicaţii din colecţiile Centrului Pro-European de Servicii şi Comunicare,  cât şi resurse web şi e-publicatii care evidenţiază unele dintre multiplele domenii în care acţiunile la nivel european au un impact major asupra chestiunilor de interes pentru toată lumea, dar care au o relevanţă mai mare pentru femei. 

Publicaţiile şi materialele de informare cu privire la standardele Consiliului Europei şi implementarea lor sunt instrumente foarte utile pentru a urmări progresul şi compatibilitatea situaţiei pe plan naţional cu criteriile şi standardele în domeniul egalităţii între femei şi bărbaţi. Aceste publicaţii includ documente politice, în special Strategia Consiliului Europei privind egalitatea între femei şi bărbaţi pentru 2014-2017, dar şi culegeri de bune practici, studii şi materiale promoţionale privind pricipalele domenii de activitate a Consiliului Europei în domeniul egalităţii. În acelaşi context,  deciziile Uniunii Europene, de la egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi la drepturile consumatorilor şi de la echilibrarea vieţii profesionale cu cea personală la standardele pentru o sănătate mai bună, sunt cu-adevărat importante pentru viaţa şi viitorul cetăţenilor europeni.

Expoziţia este amplasată la et. 3 al BNRM (Bloc principal), în spaţiile Centrului Peo-European de Servicii şi Comunicare.


Cei interesaţi de subiect pot face cunoştinţă atât cu publicaţiile în format tradiţional, prezente în colecţiile CPESC

E.8 EGALITATEA GENURILOR / EGALITE DES SEXES / SEXUAL EQUALITY
cât şi cu cele mai recente şi importante publicaţii în format electronic

CoE: E_publicaţii_2015/2016: Asigurarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti