Faceți căutări pe acest blog

CoE: e-publicaţii: Testarea genetică în scopuri medicale

Consiliul Europei explică testarea genetică

Genetic Tests for Health Purposes / Council of Europe. - 2012. - 11 p.





În ce condiţii este prevăzut un test genetic? La ce serveşte? Cum ar trebui interpretate rezultatele sale? Răspunsuri simple la aceste întrebări sunt oferite în noua broşură, elaborată de către Consiliul Europei, cu sprijinul Societăţii Europene de Genetică Umană şi Eurogentest.

Testele genetice sunt o sursă de progrese considerabile în domeniul sănătăţii umane şi se integrează tot mai mult în practica medicală curentă. Dar utilizarea acestora nu este lipsită de consecinţe pentru persoanele vizate.sau deseori pentru membrii familiei acestora. Rezultate sunt complexe pentru a fi analizate şi de multe ori au o valoare limitată. de predicţie. De aceea este deosebit de important de a avea sprijinul corespunzător atunci cînd se recurge la un test genetic şi apoi sunt obţinute rezultatele lui. Oferirea accesului direct la teste genetice, mai ales pe internet, fără nicio supraveghere medicală individualizată, ridică probleme speciale în acest sens.

Prin urmare, este important ca toată lumea să aibă acces la informaţii generale obiective privind natura acestor teste, necesitatea şi aplicarea lor în domeniul sănătăţii, dar, de asemenea, limitele rezultatelor.

Broşura disponibilă on-line în limba franceză şi engleză, va fi tradusă în douăzeci de limbi europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti