Faceți căutări pe acest blog

Comemorarea Shoah-ului nu este un scop în sine: este o piatră de temelie a valorilor europene

Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare  a  expus, în cadrul expozitiei  BNRM  „Holocaustul - dreptul la memorie”   (24- 31 ianuarie 2020, spațiul expozițional, et. 2, blocul central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).



2 compartimente: Comemorarea Holocaustului: abordări europene și Predarea  despre Holocaust  în Europa
care conțin documente și publicații elaborate de Consiliul Europei și Uniunea Europeană cu privire la politicile europene de transmitere a memoriei Holocaustului și de prevenire a crimelor împotriva umanități.

Holocaustul a fost o tragedie europeană și un moment de cotitură în istoria noastră, iar moștenirea sa este țesută în ADN-ul Uniunii Europene. Comemorarea Shoah-ului nu este un scop în sine: este o piatră de temelie a valorilor europene. O Europă care pune mare preț pe umanitate, protejată de statul de drept, de democrație și de drepturile fundamentale....Nu putem schimba istoria, dar lecțiile istoriei ne pot schimba pe noi.
din  Declarația comună  înaintea celei de a 75-a aniversări a eliberării lagărului de la Auschwitz-Birkenau, 23.01.2020/ Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene ,Charles Michel David Președintele Consiliului European, Maria Sassoli, Președintele Parlamentului European
In cadrul compartimentului Predarea  despre Holocaust  în Europa sunt prezentate o serie de resurse și instrumente online care ar putea facilita studierea Holocaustului

UE:e-pubcicatii recente - Holocaust(2018-2020)
Publicul poate lua cunoștință cu diferite materiale didactice, în format tradițional și electronic, elaborate în cadrul Programului Consiliului Europei privind transmiterea memoriei Holocaust-ului și prevenirea crimelor împotriva umanității.   -   Vezi  - CoE: E_publicatii  Holocaustul ( 2011-2015)

Acestea ar putea inspira în special învățătorii, animatorii, lucrătorii din domeniul cultural și membrii societății civile la organizarea diferitor activiăți care ar ajuta, mai ales tinera generație, să cunoască și să conștientizeze faptele, și cauzele lor, care au marcat, în cea mai tristă modalitate, istoria Europei.

 Mai mult

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti