Faceți căutări pe acest blog

Europeana- prietenul cultural al profesorului


La 24 octombrie 2019, în contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului şi a Săptămânii Accesului Deschis 2019,, în cadrul #CPESC, BNRM s-a desfăşurat sesiunea educaţional-informativă "10 lucruri pentru a descoperi Europeana. Europeana - prietenul cultural al profesorului" organizata de #CPESC si Secția Moldavica - Biblioteca Nationala Digitala META- Moldovac u participarea profesorilor din instituţiile de învăţământ din Chişinău.

Profesorii au aflat instrumente şi resurse online europene utile, ce pot fi aplicate în scop educaţional, scenarii de predare-învăţare şi scenarii de implementare pentru pregătirea orelor de clasă. Profesorii au manifestat deschidere şi o atitudine participativă, implicându-se în mod activ şi creativ. Cu mai multe informaţii, revenim curând.







Sesiunea a avut o durată de 1 oră şi 20 minute, timp în care, un grup de profesori din instituţii de învăţământ liceal şi universitar au beneficiat de o instruire informală orientată pe resurse, aplicaţii şi instrumente online europene ce pot fi aplicate în scopuri educative.

La început de sesiune, participanţilor li s-au prezentat platforma şi reţeaua Europeana – ca resursa importantă, ce cuprinde mai mult de 20 milioane de obiecte digitale ce pot utilizate în pregătirea orelor didactice. Prin urmare, profesorii s-au familiarizat cu un bloc de resurse, aşa precum: platforma “Predarea cu Europeana” (este platformă - excelentă pentru profesori şi tuturor subiecților interesaţi, care caută planuri de lecții antrenante, inovatoare și ușor de ajustat la programele lor; portalul Historiana (portal ce oferă în mod gratuit conținut istoric cu activități de învățare și instrumente digitale inovatoare realizate de către și pentru educatorii de istorie din toată Europa); Colecţia TRANSCRIBATHON, platforma MOCC _ platforma Europeana în sala de clasă, precum şi comunitatea Europeana Educaţie. Cea din urmă, comunitatea Europeana Educatie este deschisă tuturor profesioniștilor care se ocupă de patrimoniul cultural și de predare-învățare în instituții culturale și / sau de învățământ, școli, ONG-uri, ministere și administrații locale și sectorul privat. 

Profesorii au analizat şi discutat pe marginea diferitor scenarii de predare - învățare pe diverse subiecte https://teachwitheuropeana.eun.org/learning-scenarios
Au fost împărtășite experiențe profesionale și au fost discutate acestea cu colegii de breaslă. La fel, li s-au adus la cunoştinţă de prezenţa unei diversităţi largi de implementări de scenarii de predare-învățare realizate deja în sălile de clasă din Europa https://teachwitheuropeana.eun.org/stories-of-implementation/ şi posibilitatea îmbogățirii materialeler existente (scenariilor deja realizate) sau crearea de scenarii noi.



Brainstorming si Testare




La finalul sesiunii, profesorii au fost supuşi unei evaluări interactive realizată în aplicaţia Kahoot..Primele 2 poziţii câştigătoare au fost premiate cu cărţi.



Totodată, profesorii au manifestat deschidere şi o atitudine participativă, implicându-se în mod activ şi creativ. Aceştia au fost repartizaţi în 3 grupuri şi au reprodus 3 opere de artă într-un mod cu totul fascinant.
VanGOYourself







http://vangoyourself.com/vango-queue/the-emperor-augustus-rebuking-cornelius-cinna-for-his-treachery-etienne-jean-delecluze-1781-1863-vangod-by-cpesc/#

Informatii suplimentare



VIDEO

#Europeana Europeana.eu – prietenul cultural al #profesorul uil” prin informarea şi prezentarea resurselor Europeana (aplicaţii, scenarii, MOOC, jocuri, etc.) în scopuri educative profesorilor din toate disciplinele,

Europeana pune la dispoziţia acestora şi tuturor persoanelor implicate în învățarea pe tot parcursul vieții, care doresc să acceseze un patrimoniu cultural divers dintr-o sursă de încredere – peste 20 de milioane de exemplare adaptate pentru utilizare în domeniul educației. 

RESURSE
https://teachwitheuropeana.eun.org/






MOCC

Platforma Europeana în sala de clasă:
"Dezvoltarea competențelor secolului XXI cu patrimoniul cultural digital
https://pro.europeana.eu/page/rerun-of-the-europeana-in-your-classroom-building-21st-century-competences-with-digital-cultural-heritage
https://old.europeanschoolnetacademy.eu/web/europeana-in-your-classroom-building-21st-century-competences-with-digital-cultural-heritage-rerun-
VIDEO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti